Félmilliárd dollárt kaszálhat Tom Cruise

2004.09.08. 14:31

A Világok harca című klasszikus sci-fi regényből készült film jegybevételének tíz százalékán kívül egyéb részesedéseket is kapna Cruise, aki így könnyen 500 millió dollár feletti összeget írhat majd a számlájára.

Ha a Steven Spielberg által rendezett Világok harca-adaptáció eléri a tőle várt bevételt, a főszereplő Tom Cruise Hollywood történetének legnagyobb színészi gázsiját kaszálhatja. A sztár állítólag olyan szerződést írt alá a szerepért, ami könnyen 519 millió dollárt hozhat neki.

Cruise nem egy fix összegért, hanem a film nyereségéből való részesedésért vállalta a szereplést az új produkcióban. Az IMDb információi szerint a színész 10 százalékot kapna a film jegybevételeiből és további részesedést a DVD, a videojáték és az egyéb játékok eladásából származó bevételből. Szakértők csak a várható jegybevételt 2,6 milliárd dollárra becsülik, amiből Cruise a megállapodás szerint 260 milliót kapna. A két tervezett folytatás pedig megduplázhatná a színész bevételét.

"Nem spórolunk a költségeken: Spielberg az évszázad filmjét akarja elkészíteni, amiről mindenki beszél és amit mindenki látni akar" - nyilatkozták a készítők.

A Világok harca H. G. Wells klasszikus sci-fi regényének feldolgozása, amely a Mars-lakók földi inváziójáról szól. A sztorit igazán Orson Welles tette híressé, amikor 1938-ban rádiójátékként mutatta be az Egyesült Államokban: az adásba később bekapcsolódó hallgatók komolyan vették az inváziót, és hatalmas pánik tört ki az egész országban

Tom Cruise a Különvélemény után másodszor dolgozik majd Spielberggel. A produkció forgatása novemberben kezdődik, és a kész film 2005-ben kerül a mozikba.

A Világok harcá-nak forgatása bizonytalan időre arrébb tolta a Mission: Impossible harmadik részének elkészítését, amelyben Cruise főszereplőként és producerként is tevékenykedik. A produkció rendezőproblémákkal küzdött, a kis kényszerszünet viszont lehetővé teszi, hogy a most még az ABC tévétársasághoz elkötelezett J. J. Abrams, az Alias sorozat alkotója üljön majd a rendezői székbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK