Az amerikai sztár a velencei filmfesztiválon elárulta: élvezi, hogy öregszik, és hogy ma már nem kell varázserő, csak egy jó plasztikai sebész ahhoz, hogy valaki fiatal maradjon.

A 41 éves színész legújabb filmje, a Finding Neverland (Sohaország nyomában) bemutatójára érkezett Velencébe, melyben a Peter Pan íróját, a skót J. M. Barrie-t alakítja. Az újságírók kérdésére, hogy vajon ő is szeretne-e olyan tulajdonsággal rendelkezni, mint Pán Péter - aki soha nem öregszik meg -, a sztár mosolyogva válaszolt: "Manapság mindez csak a plasztikai sebészet kérdése, nem?"

"De persze a gondolat, hogy örökké gyerekek maradunk, nagyon szép" - folytatta komolyan Depp, "és szerintem lehetséges is. Rengeteg embert ismertem, akik idősen is olyanok voltak, mint a kisgyerekek."

"Szerintem az öregedés élvezetes, nagyszerű dolog" - tette hozzá.

Depp beszélt még a skót akcentusról, amit el kellett sajátítania a szerep kedvéért: "Eleinte nagyon nehezen éreztem rá a zenéjére, a ritmusára. Szerencsére találtam egy akcentustanárt, aki segített. De a stábban dolgozó skót fiúk így is rögtön észrevették a hibákat."

A Finding Neverland egy kedvelt gyerekkönyvíróról szól, aki összebarátkozik egy csapat árva gyerekkel, és nekik találja ki a Pán Péter történetét. A filmben játszik még Kate Winslet, Julie Christie és Dustin Hoffman is.

Depp következő produkciói a The Libertine című életrajzi film, melyben egy kicsapongó életű angol költőt alakít, illetve az Ollókezű Edward, az Ed Wood és az Álmosvölgy legendája után két újabb projekt Tim Burton rendezővel közösen.