A heti premierek közül az ínyenceknek ajánljuk a Rossz nevelést, az akciófilmek kedvelői Will Smith "egy ember a rendszer ellen" történetének örülhetnek, de nyit egy príma hongkongi krimi is.

La Mala Educación - 2004
Rendező: Pedro Almodóvar
Szereplők: Gael Garcia Bernal, Fele Martinez, Daniel Gimenez Cacho, Javier Camara, Lluis Homar, Fran Boira
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Rossz nevelés hamisítatlan Almodóvar-film: karaktereiben, történetszövésében és hangulatában egyből felismerhetjük a spanyol rendező kezét. És ha nem is olyan ütős, mint a pár korábbi klasszikusa, rajongóinak biztosan nem fog csalódást okozni.


A kicsit lassan bontakozó, de csavarosságával az érdeklődést ébren tartó történet két fiatal fiú barátságát, szerelmét kíséri végig a gyerekkortól a felnőttkorig. Kapcsolatuk a '60-as években, egy katolikus bentlakásos iskolában kezdődik, ahol nem csak a szeremet és a barátságot, hanem a félelmet és a megaláztatást is meg kell ismerniük. A két fiú sorsának alakulásában végig főszerepet kap hajdani igazgatójuk, a pedofíliára hajlamos Manolo atya többszöri felbukkanása.

Emlékezetes képeket és pár remek színészi alakítást láthat, aki megnézi a filmet. A három főszerepben Gael Garcia Bernalt (Korcs szerelmek, Anyádat is!), Fele Martinezt (Nyisd ki a szemed!) és Daniel Gimenez Cachót láthatjuk, de feltűnik a filmben a Beszélj hozzá egyik főszereplője, Javier Camara is. Az alkotás, amit először Cannes-ban mutattak be nagy kritikai sikerrel, egyértelműen a hét legérdekesebb filmbemutatója.