King Kong már tombol

2004.09.13. 8:57

Megkezdődött a 200 millió dollárból készülő szuperprodukció forgatása. Peter Jackson személyesen rántja le a leplet a mutáns óriásgorilláról.

A Tolkien-trilógiát jegyző Peter Jackson, valamint a főbb szerepekben látható Oscar-díjas Adrien Brody, az Oscarra jelölt Naomi Watts, valamint a Rocksuli főszerepét alakító Jack Black számos ruha- és fénypróbán vettek részt, mielőtt megkezdődhetett volna a forgatás.

A három sztár bejárta a Jackson-stúdióbirodalmat is, mielőtt belefogtak az 1933-as klasszikus remakejének elkészítésébe. A túra során megtekinthették az úgynevezett storyboardokat, amelyeket a Fran Walsh, Philippa Boyens szerzőpáros készített. Walsh, aki a rendező felesége is egyben és Boyens már A Gyűrűk Ura-filmeken is együtt dolgoztak.

"Olyan ez itt, mint a Ming-dinasztia" - mondta Black, akit a Pop, csajok, satöbbi-ben nyújtott emlékezetes szereplése után ismert meg a világ. Black Carl Denham dokumentumfilmest alakítja majd a kalandfilmben.

"Úgy érzem, ez egy fantasztikus együttműködés. Ha csak fele olyan jó lesz a film, mint azok a terveke, amelyeket eddig láttam itt a stúdióban, akkor ez lehet minden idők legjobb mozija" - tette hozzá a 35 éves színész.

A sztárok a túra során meglátogatták a különleges effektekért felelős Weta műhelyeit is, amelyről Black csak annyit mondott: "lélegzetelállító".

A zongoristá-ban nyújtott teljesítményéért a legjobb férfi színész Oscar-díjával jutalmazott Adrien Brody elárulta, hogy Jackson már megalkotta az óriásgorillát a Weta specialistáival, s a számítógéppel életre keltett mutáns már csak a saját jeleneteit várja.

"Az animált storyboardok nem csak nagyon hasznosak a film elkészítéséhez, de emellett tele vannak érzelmekkel is" - nyilatkozta Brody. "A filmben persze bizonyára sokkal mélyebben lehet majd ábrázolni ezeket az érzelmeket, de már az alapanyag is igen kiforrott. Egyszerűen csodálatos."

"Remek környezetben dolgozhatunk itt" - nyilatkozta M. Night Shyamalan A falu című thrillerének sztárja. "Nem számítottam erre. Persze nem tudtam, mire számítsak, de Jackson egy külön épületet szentelt az utómunkálatoknak, amely minden eddigit felülmúl. Itt egyesülhet a kreativitás a hihetetlenül precíz üzleti gépezettel. Egy seregnyi ember áll Jackson mögött, akik mind támogatják őt a munkában. Örülök, hogy én is a része lehetek ennek a csapatnak."

Adrian Brody, Jack Black és Naomi Watts

A 21 gramm-beli szerepéért a legjobb színésznő Oscar-díjára jelölt Watts a Fay Wray által legendássá tett Ann Darrow szerepét alakítja. Elmondása szerint a rendező még tartogat számukra egy pár meglepetést a filmmel kapcsolatban.

"Lassanként Peter felfedi az összes kártyáját, így a kép kezd összeállni, s egyre lenyűgözőbb az összhatás" - mondta a szőke ausztrál szépség. "Amikor körbejártuk a stúdiót, láthattuk, milyen hihetetlen dolgok történnek majd a forgatás során. Még semmi ehhez foghatót nem láttam korábban. Itt több zseni is dolgozik egyszerre."

A három sztár hat hónapot tölt majd a wellingtoni létesítményben. Naomi Watts, bár a "szomszédos" Ausztrália szülötte, még sohasem járt Új-Zélandon.

"Elképesztően gyönyörű. Mindhárman elámultunk a táj szépségén" - mesélt élményeiről a Mulholland Drive-ban is emlékezeteset alakító színésznő.

"Senki sem látta még a majmot" - válaszolta Jack Black egy érdeklődőnek a Popbitch popkulturális megmondó hírlevél tanúsága szerint. A nemzetközi sztárvilág kevésbé szalonképes titkait leleplező heti körlevél múlt heti száma beszámolt róla, hogy a színészt gyakran látni a Cuba Streeten található Fidel's nevű bárban, ahol a fenti mondat is elhangzott.

A helyi rajongóknak tehát nincs nehéz dolga, ha kedvencük közelébe szeretnének férkőzni. A távolabbi kontinenseken élőknek be kell érnie a King Kong nemrégiben elindított weboldalával, ahol a szokásos anyagok mellett - hírek, letölthető anyagok, rajongói klub, stb. - olyan exkluzív tartalom is található, mint például Peter Jackson kisfilmje, melynek során személyesen mutatja be a forgatás egyik helyszínét a honlap látogatóinak.

"Csodálatos érzés, hogy végre belekezdhettem a film forgatásába" - nyilatkozta az Oscar-díjas filmes a Reutersnek. "Már gyerekkorom óta imádtam a King Kong-ot. Valahol ez inspirált, hogy filmrendező legyek."

Jackson fiatal korában már tett egy kísérletet az óriásgorilla történetének megfilmesítésére. Akkor egy Super 8-as kamera és az Empire State Building kartonból kivágott mása segítségével valósította meg álmát. Most a legmodernebb technika felhasználásával varázsolja majd vászonra a történetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK