Ezen a héten sajnálkozhatunk Tom Hanksen, aki hónapokig sínylődik egy repülőtéren a bürokrácia szigorúsága miatt. Láthatunk ex-pornósztár főszereplésével készült német drámát és ex-pornósztárról szóló vígjátékot is, az aktuális képregényadaptációban a világ megmentéséért küzdő jóságos szörnyért izgulhatunk, Jáksó László pedig sültkrumpliként mutatkozik be, míg el nem teszik láb alól az aranybagolyért folyó hajszában. 

Terminal - 2004
Rendező:
Steven Spielberg
Szereplők: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Diego Luna, Chi McBride
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Míg a Kelet-Európából származó Viktor Novarsky New York felé repül, hazájában puccsot hajtanak végre, és heves harcok kezdődnek. Mire megérkezik, az útlevele érvénytelenné válik, mert megszűnt az ország, ahol kiállították. A bürokrácia kérlelhetetlensége miatt Novarsky nem hagyhatja el a repülőteret, míg odahaza nem rendeződik a helyzet.


A kényszerű várakozás hosszú hónapjai alatt az utas otthonosan berendezi életét a repülőtéren, és még a szerelem is rámosolyog Amelia, a gyönyörű légikísérő képében. A reptér biztonsági főnöke azonban mindenáron meg akar szabadulni Viktortól.

Az Oscar-díjas Steven Spielberg Tom Hanks és Catherina Zeta-Jones főszereplésével forgatta a romantikus komédiát. Hanksnek és Spielbergnek a Terminál a harmadik közös filmje, korábban a Ryan közlegény megmentésé-t és a Kapj el ha tudsz-t is együtt készítették. Szerepel még a Tolvajtempó című akció-krimiből és az Én, a Robot-ból ismert Chi McBride és Diego Luna is, akit a Dirty Dancing 2-ben láthattunk.