Másfél évnyi várakozás, izgalom és cikkek garmadája után lezárulni látszik a Kill Bill menetelése. A két epizód premierje után rövidesen piacra kerül a második rész DVD-változata is. Nézze meg Ön nyerte-e az öt darab lemez egyikét!

Quentin Tarantino negyedik filmje ugyancsak lázba hozta a filmszakmát, és a filmszakmával foglalkozó sajtóorgánumokat is. Számtalan hír, pletyka, interjú és kritika látott napvilágot a különböző magazinok és weboldalak filmes rovataiban. Az [origo] filmklub is igyekezett kivenni a részét a felhajtásból, s számtalan cikk született a kKnoxville-i fenegyerek adrenalinnal és bölcselkedésekkel tarkított kung-fu meséje kapcsán.

Az első rész 2003-as bemutatóját megelőzve robbant a bomba, amikor kiderült, hogy a filmet forgalmazó Miramax kettévágta a 248 perces alkotást, s így a mozik közönségének több mint fél évet várnia kellett, mire megtudhatták, mi lett a David Carradine által alakított Bill sorsa. Külön hidegzuhanyként érte a tűkön ülő rajongókat, hogy a valamivel visszafogottabbra sikerült második epizód bemutatóját a stúdió minden előzetes bejelentés és indoklás nélkül elhalasztotta, így áprilisra tolódott a várva várt második premier.

"A második film magját az Uma és énköztem lezajló események adják - fantasztikus események ezek, amelyek a vásznon is nagyon jól mutatnak" - nyilatkozta annak idején a második részről a Kung Fu című tévésorozat sztárjaként ismertté vált Carradine. "Amikor végre láthattam a kész filmet, minden várakozásomat felülmúlta. A második rész szerintem sokkal jobb lett, mint az első."

A negyedik Tarantino-mű hamarosan bekerült a köztudatba. A Wu-Tang Clan nevű rap-formáció feje, The RZA által összeállított filmzene rövidesen minden magára valamit adó filmrajongó CD-tárába bekerült, s egy élelmes amerikai egyetemista pedig karikatúraként is felhasználta az egyik számot, amikor az akciófilmekre jellemző hatásvadász zenét összevágta Mel Gibson A passió című Jézus-filmjének előzetesével. A világ Kill Bill-lázban égett, a rendező pedig már a lehetséges folytatáson gondolkodott, pedig még nem is került a mozikba a történet befejezése.

Végül megérkezett a második rész is, amelyet nem győztek dicsérni a kritikusok. A díszbemutató után a meghívott vendégek is elismerően nyilatkoztak az Uma Thurman neve által fémjelzett film befejezéséről. A rapper Snoop Dogg sem fukarkodott az elismeréssel. Tarantinót pedig a nagy felhajtást követően megválasztották a 2004-es cannes-i filmfesztivál zsűrielnökének. A Ponyvaregénnyel 1994-ben Arany Pálma-díjat nyert filmes ezt úgy hálálta meg az esemény látogatóinak, hogy vágatlanul vetítette le nekik a több mint négyórányi két epizódot, összevágva, stáblista nélkül.

Természetesen a sajtó képviselői egy pillanatra sem hagyták pihenni Tarantinót, s filmjének szereplőit, így számtalan interjú és portré született az alkotókról. Az [origo] filmklub stábja sem volt rest, s így már az első rész díszbemutatója után mikrofonvégre kapta a rendezőt, megemlékezett Uma Thurmanről, s az urak nagy örömére górcső alá vette a Kill Bill összes női főszereplőjét. A teljesség kedvéért pedig készült egy portré a gonosz bandavezérről s öccséről, a Michael Madsen által alakított Buddról is.

Kritika is megjelent a filmklubon a Kill Bill két részéről. Egyet-egyet az első, illetve a második rész sajtópremierje után, illetve a filmklub őszi, illetve tavaszi vetítései után olvashattak látogatóink, munkatársunk, illetve házikritikusunk, dr. Igó tollából.

"Ha mást nem ér is el Tarantino a Kill Bill-lel, annyit mindenképpen, hogy már a moziból kifelé jövet átvillan az ember agyán a felismerés: nagyon messze van még február, amikor a film második része a mozikba kerül" - írta Andersen Dávid kollégánk az első rész premierje után.

"Játék az egész. Nagyon vicces kiszólások emlékeztetnek, hogy ahogy az ilyen filmeket, úgy ezeket a jeleneteket sem szabad komolyan venni. Sőt, itt egyszerre lehet röhögni az adott jelenet belső rendszerén és a műfajon általában is" - vélekedett dr. Igó az őszi filmklub-előadás után.

Forrás: Best Hollywood

"Tarantino továbbra is kiemelkedik napjaink filmesei közül ábrázolásmódjával, egyéni, semmi mással össze nem téveszthető stílusával, dialógusaival, karaktereivel és történeteivel" - hangzott munkatársunk véleménye a Kill Bill Vol. 2 sajtópremierjét követően.

"A Kill Bill második része is nagyon jó. Az lenne a legjobb, ha egyben lehetne nézni végre, mert az önálló kisfilmekként is érvényes jelenetek kettévágott gyűjteményei együtt lennének tökéletesek" - értékelt Igó doktor a második felvonás láttán.