TOM HANKS

TOM CRUISE

Szemérmetlenül giccses, és mégis működik

"Fuss, Forrest, fuss!" - a Forrest Gump a republikánus Amerika reklámfilmje lehetne, de doboz bonbonostul, halhatatlan szerelmesestül is nézők millióinak csalt könnyeket a szemébe. "Már a hellónál meggyőztél" - mondja a Zellweger által alakított Dorothy a sportmenedzser hosszú bocsánatmonológja után, a nézők pedig teljes mértékben egyetértettek.

Elszalasztott szerep

Jerry Maguire - A nagy hátrarcMátrix

Tom Top 5

1. Philadelphia
2. Forrest Gump
3. Legénybúcsú
4. Apollo 13
5. Betörő az albérlőm
1. Tágra zárt szemek
2. Jerry Maguire - A nagy hátraarc
3. Esőember
4. Egy becsületbeli ügy
5. Különvélemény

Csak rajongóknak

Hiúságok máglyája, Ryan közlegény megmentéseKoktél, Túl az óperencián

Legközelebb

Ismét a Forrest Gump és a Számkivetett rendezőjével, Robert Zemeckisszel jön egy karácsonyi giccsparádé, a The Polar Express, majd egy ígéretesebb sötét dráma, az A Cold Case, és szó van Kuroszava Ikuru című filmjének az amerikai újrájáról is.A Mission: Impossible harmadik része bizonytalanabb, mint valaha, de újabb közös projektjük Spielberggel, a Világok harca nagyot fog szólni.

Jófiú/rosszfiú-faktor

A giccshez és érzelgősséghez való reménytelen vonzódásától kellene végre megszabadulnia, hogy újra a színészi kvalitásait értékelhessük.A Collateral - A halál záloga reményre ad okot, egy Denzel Washington-féle (Kiképzés) váltás jót fog tenni Cruise-nak, hogy akkora színész lehessen, mint amekkora sztár.

Onozó Róbert