Ezen a héten újra akcióba lendül Matt Damon alias Jason Bourne, kiderül, hogy megalkuvás-e egy szépreményű színésznek Madonna-klipben szerepelni, valamint hogy milyen büntetést szabnak ki egy fiúnak álcázott afgán kislányra.

The Bourne Supremacy - 2004
Rendezte: Paul Greengrass
Szereplők: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Gabriel Mann, Karl Urban, Joan Allen
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A 2002-es A Bourne-rejtély című akcióthriller hőse, Jason Bourne olyan profi gyilkos volt, aki egy félresikerült bevetés során elveszítette az emlékezőképességét. Meg akarták ölni, mert tartottak attól, hogy ha sikerül felidéznie múltját, mások is tudomást szereznek egykori megbízatásáról. Végül Bourne a menekülés egyetlen lehetséges módját választotta: szerelmével, Marie-vel új, titkos életet kezdett.

Forrás: UIP Dunafilm

A Bourne-csapda innen veszi fel a fonalat. Az álmos kis faluban élő párra rábukkan egy kém, és újra abban a világban találják magukat, ahonnan mindeddig menekültek. Jason az első rész végén megfenyegette ellenségeit, hogy ha bárki megpróbálja visszarántani őt korábbi életébe, ne számítsanak könyörületre. Az akcióthriller folytatásában a volt gyilkos nekilát beváltani ígéretét.

A Robert Ludlum bestselleréből készült film főszerepében Matt Damont, A tehetséges Mr. Ripley és a Good Will Hunting sztárját láthatjuk. A rendező Paul Greengrass, az észak-írországi mészárlást feldolgozó Véres vasárnap alkotója.