Akár egy évet is csúszhat a következő James Bond-film bemutatója, leghamarabb 2006 nyarán mutatják be a mozikban a 007-es ügynök legújabb kalandjait. Elhúzódó tárgyalások, a rendező és főszereplő hiánya hátráltatja a forgatás megkezdését.

A Sony megkezdte az MGM felvásárlását, de az üzletnek már nem része egy közeljövőben elkészülő James Bond-film. Az MGM szerdán megerősítette, hogy felfüggesztették a legújabb folytatás készítését, így mégsem mutatják be a 21. Bond-mozit 2005. november 21-én, ahogy eredetileg tervezték.

Az MGM szóvivője szerint a stúdió azért kényszerült erre a döntésre, mert még nem találtak rendezőt a filmhez. Egy, a céghez közel álló forrás szerint a producerek a jövő hónapban vitatják meg, hogy a bemutató új időpontját 2006 nyarára vagy 2006 novemberére tűzzék ki.

Állítólag a Sonyval folytatott öt hónapig tartó tárgyalások is rosszul érintették a kémfilm ügyét, mert az illetékesek ez alatt az idő alatt nem tudtak a filmre koncentrálni. A stúdió Bond-filmjeit általában annak az évnek januárjában vagy februárjában kezdik el forgatni, amelyiknek novemberére a bemutatót tervezik. Ehhez viszont arra van szükség, hogy a rendező már az azt megelőző nyáron készen álljon.

Az is hozzájárult a film elé gördülő akadályok sorához, hogy Pierce Brosnan bejelentette: nem hajlandó többé eljátszani a 007-es ügynököt.