Latin vér

2004.10.01. 17:16

Nueve reinas
Rendező: Fabián Bielinsky
Szereplők: Gastón Pauls, Ricardo Darín, Leticia Brédice, Tomás Fonzi

Leginkább egy sakkjátszmához hasonlítható a két szélhámos és a weimari köztársaságból származó bélyegek halmozottan csavaros története. A két simlis, Juan és Marcos egymást próbálják trükkjeikkel elkápráztatni, ám hamarosan kiderül, hogy gondosan megtervezett bosszútörténetről van szó. Az alaphelyzet és egyes motívumok egyértelműen klasszikus amerikai film noirokra emlékeztetnek, de a környezet és a kulcsmomentumként beütő gazdasági válság dél-amerikai ízt adnak a történetnek.

Forrás: Budapest Film 

A legemlékezetesebb: "- Na hogy tetszett? - Már ismertem. Nem szeretem, túl sokan néznek, botrányt kell csapni, nem az én formám. - Ez a lényege, öregem! Ők nincsenek rá felkészülve, te igen! Ez a kulcsa, minél sértődöttebb vagy, annál kevésbé gyanús. Ha kritikus a helyzet, vádolj meg másokat!" - hangzik el a szakmai továbbképzés. Apró pénzszerzési módszereket bőven el lehet tanulni a filmből.

Nemzetközi pályafutás: Néhány kisebb filmfesztivál díjazottja, a Brit Filmakadémia is jelölte a legjobb külföldi filmek sorában. A ravasz kis ötletet gyorsan lenyúlták, az amerikai mozik már vetítik is a Criminal címmel újraforgatott angol nyelvű verziót, melynek főszereplői John C. Reilly, Maggie Gyllenhaal és Diego Luna.

Itthon: a sikeres mozibemutató után kölcsönözhető és megvásárolható DVD-n és VHS-en

KAPCSOLÓDÓ CIKK