Orális babaszex miatt macerálták az Amerika kommandót

2004.10.06. 14:14

17 éven aluliak is megnézhetik a South Park alkotóinak új filmjét, ugyanis a besorolást végző MPAA végül elállt a szigorúbb korhatár követelésétől. Eredetileg azért akarták távol tartani a fiatalokat a filmtől, mert a készítők az egyik jelenetben orális szexet szimulálnak a marionett-bábukkal.

Az Amerika kommandó: Világrendőrség készítői kilencszer módosították az ominózus jelenetet, hogy megfeleljenek a besorolást végző amerikai hivatalnak, a Motion Picture Association of Americá-nak. A végül elnyert R-kategóriás minősítéssel felnőtt kíséretében 17 éven aluliak is megnézhetik a filmet.

Az Amerika kommandó: Világrendőrség elsősorban akciófilm-paródia, felvonultatja a műfaj összes kliséjét. Néhány dialógust szó szerint vesznek át egyes filmekből, például a Top Gun-ból és az Armageddon-ból. A film egy elit terroristaellenes brigádról szól, akik szembeszállnak Kim Jonggal és a hollywoodi liberálisok, Michael Moore, Alec Baldwin és George Clooney összeesküvésével. Eközben olyan dalok kísérik az eseményeket, mint a többször is felcsendülő America! Fuck, Yeah! és az Everyone has AIDS.

Az MPAA legfőbb kifogása az volt, hogy az egyik jelentben orális szexet imitálnak a marionett-bábukkal. Matt Scott, Trey Parker és Scott Rudin, az alkotás producere vitába szálltak az MPAA-val, mert szerintük a filmben nincs semmi, ami ne lenne megszokott egy R besorolású moziban."A szereplőink fából készültek, és nem rendelkeznek genitáliákkal. Ha azt tennék egymással, amit mi mutatunk, csak szálkákat szereznének" - nyilatkozta Rudin, aki Az Órák producere is volt.

Épp időben sikerült egyezségre jutniuk, mert a filmeseket nem csak szerződés kötelezi arra, hogy október 15-én bemutassák a filmet R besorolással, de erre a hétvégére már be volt tervezve az előzetes vetítésének megkezdése is.

Stone és Parker számára nem újdonság a besorolással kapcsolatos hercehurca. Az 1999-es egész estés South Park - nagyobb, hosszabb és vágatlan című filmről is hosszan vitáztak az MPAA-val, de végül sikerült kiharcolniuk az R minősítést.

Forrás: UIP Dunafilm

Parker rámutatott a hatóság következetlenségére a szimulált erőszak és a szimulált szex értékelésében. Az Amerika kommandó: Világrendőrség-ben vannak erőszakos jelenetek, amelyekben a Tim Robbins-baba kigyullad, a Susan Sarandon-babát pedig lehajítják egy húszemeletes felhőkarcolóról, és ezek a részek gond nélkül átcsúsztak az MPAA ellenőrzésén.

"A filmben egy golyó simán lekapja Janeane Garofalo fejét, de az MPAA-nak csak azzal van baja, hogy a bábuk szexelnek" - mondta Parker. "Ez nem vicces, ez tragikus."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK