83 éves korában eltávozott az egyik legismertebb amerikai komikus, a hosszú ideje betegeskedő Rodney Dangerfield.

A komikus 1921. november 22-én Jacob Cohen néven született a New York-i Long Islanden található Babylonban. Szűkös körülmények között éltek, s a fiatal fiú nem érezte magát egyenrangúnak kortársaival. Rövidesen rájött, hogy humorával vívhatja ki barátai elismerését, s 19 éves korában már a Catskills nevű helyen lépett fel, ahonnan olyan legendák karrierje is indult, mint Danny Kaye vagy Jerry Lewis.

1948-ban feleségül vette Joyce Indig énekesnőt, akitől két gyermeke született. 1962-ben elváltak, majd később ismét frigyre léptek, de hamarosan ismét ügyvédhez fordultak. Dangerfield 1993-ban újra megnősült.

A kabarékirály hosszú ideig kereste az útját, végül 42 éves korában kezdett el ismét a nevettetéssel foglalkozni. Több mint 70 alkalommal szerepelt a The Tonight Show-ban. 1980-ban mutatták be Golfőrültek című vígjátékát, amelyben Chevy Chase és Bill Murray voltak a partnerei. 1994-ben Oliver Stone kultikussá vált filmjében, a Született gyilkosok-ban pedig ő alakította a Juliette Lewis által megszemélyesített Mallory apját.

Dangerfield már régóta szívbeteg volt, az elmúlt években számos műtéten esett át. Augusztus 25-én egy új szívbillentyűt kapott, s most is egy szívsebészeti beavatkozáson esett át. A színész az operáció során kómába esett, majd egy enyhébb lefolyású infarktust is túlélt.

A hírességek sétányán, a Hollywood Boulevardon virágcsokrot helyeztek el a színész csillagán, a The Improv nevű kabarészínház (Dangerfield egyik kedvelt fellépési helye) műsortábláján pedig a "Nyugodj békében, Rodney" feliratot rakták ki.

Dangerfieldről megemlékezik a Cannabis Culture magazin egyik cikke is. A színészt már hosszú ideje gyötörték szívpanaszok, s ezért orvosi rendelvényre szívott marihuánát fájdalmai enyhítésének érdekében.