Ezen a héten színes bőrű pasik szőke cicababának öltözve emberrablást akadályoznak meg, Denzel Washingtonnak Mexikóvárosban ugyanez a mutatvány már nem sikerül. Nicole Kidman bebizonyítja, hogy ha egy feleség egyszerre szexi és szorgos, ott valami nem stimmel. Megidéződik a második világháború a bujkáló háborús bűnös és a zsidókon segítő hős szemszögéből is, '68 lázongó Párizsában pedig különös szerelmi hármas bontakozik ki a zárt ajtók mögött. 

The Stepford Wives - 2004
Rendezte: Frank Oz
Szereplők: Nicole Kidman, Matthey Broderick, Bette Midler, Christopher Walken, Glenn Close
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Joanna Eberhart (Nicole Kidman), a sikeres médiamunkás idegösszeomlást kap az állandó hajtástól. A nyugalmasabb élet reményében elhagyja New Yorkot, és családjával új életet kezd a Stepford nevű idilli kisvárosban. Ez a hely tökéletes a férfiak számára. Mindnek gyönyörű a háza, az autója, a felesége, és bármikor átruccanhatnak saját klubjukba, ahol összejöhetnek egy kis kártyázásra és szivarozgatásra. A nők valamennyien imádnak sütni-főzni, a ház körül szorgoskodni, csodásan néznek ki, és még arra is marad energiájuk, hogy esténként csábos fehérneműben várják haza férjüket. Joanna furcsának találja ezt az egyen-tökéletességet, és mint kiderül, nem is ok nélkül gyanakszik.

Forrás: InterCom

A Stepfordi feleségek az 1975-ös, azonos című film modernizált változata. Frank Oz rendező otthonosan mozog a vígjátékok világában, ő jegyzi például A boldogító nem című komédiát, de a békés felszín alatt megbúvó szörnyű titkokkal is volt már dolga a Rémségek kicsiny boltja című filmjénél.