Nicole Kidman hozzáment Tom Cruise-hoz. Nicole Kidmannek és Tom Cruise-nak nem lehet gyereke. Nicole Kidman és Tom Cruise örökbe fogadnak. Nicole Kidman és Tom Cruise elválnak. Nicole Kidman szingli. Nicole Kidman Russell Crowe-val kavar. Nicole Kidman Lenny Kravitzcel kavar. Nicole Kidman lefogyott. Nicole Kidman irigyli J-Lo seggét. Nicole Kidman és Tom Cruise újra összejönnek. Rövid ízelítő az utóbbi évek kedvelt szalagcímeiből, amelyek csak arról feledkeznek meg, hogy az ausztrálok legfőbb büszkesége nem azért híres, mert hírhedt - például Paris Hiltonnal vagy Zalatnay Cinivel ellentétben -, hanem mert az utóbbi évtized legsokoldalúbb és legizgalmasabb színésznőjévé fejlődött. Összeállításunk a pletykák helyett felöleli Nicole legnagyobb dobásait, ellentmondásos szerepeit és sajnálatos mellényúlásait is.

Flirting (1991) A korai ausztrál remek két bentlakásos iskola diákjai között kialakuló szerelemről szól. A Mission: Impossible 2-ből ismert Thandie Newton és a Max-ban Hitlert alakító Noah Taylor mellett Nicole a leánylíceum szigorú, de igazságos diákfelügyelőjét alakítja, megalapozva későbbi jégkirálynő szexszimbólum imidzsét. A bájos ifjúsági film erősíti azt a gyanút is, hogy Nicole az eltelt 13 évben meglátogatta Michael Jackson orrsebészét, de mulathatunk a mostanság befutott Naomi Watts bakfis-szerepén is.

Majd megdöglik érte

Majd megdöglik érte (1995) Gus Van Sant tévés szatírája igazi gátlástalan fekete komédia, Nicole alakítása pedig jutalomjáték Suzanne Stone, a szívtelen médiadög szerepében, aki mindenkit felhasznál céljai érdekében. A bravúros mellékszerepekben Matt Dillon hozza eddigi legjobb formáját, Joaquim Phoenixet pedig első jelentős szerepében tűnik fel. Ez a film a tanúbizonyság arra, hogy Kidmannek isteni humora van, ellentétben az Amerikai Filmakadémiával, akik nem díjazták ezt a korai karriercsúcsot jelentő alakítást, elnyerte viszont a legjobb női alakítás Arany Glóbusz-díjat a vígjáték kategóriában.

Más-világ

Más-világ (2001) Aki szerencsétlen a szerelemben, az szerencsés a munkában - jellemezhetnénk Nicole Kidman 2001-es évét. Válását követően két hatalmas sikert könyvelhetett el: a Moulin Rouge! részesült nagyobb figyelemben, de Alejandro Amenebar gótikus kísértethistóriája volt az a film, ami megszilárdította pozícióját, mint Hollywood első számú színésznője. A végső csavaron kívül a hátborzongató hangulat és a Hitchcock hősnőit idéző karakter magasan az átlagos hollywoodi thrillerek fölé emelték a Más-világ-ot.

Forrás: Best Hollywood
Az órák

Az órák (2002) Michael Cunningham Pulitzer-díjas regényének megfilmesítésére igazi álomszereposztást sikerült összetrombitálni, a középpontban napjaink három legjobb hollywoodi színésznőjével. Az adaptációval kapcsolatban lehet fenntartásokat emelni, de Az órák vitathatatlanul színészet magasfokon - Meryl Streep és Julianne Moore csodálatos alakítása mellett Kidmannek jutott a leghálásabb szerep: a szuicid hajlamokkal rendelkező, excentrikus írónő, Virginia Woolf megformálása. Bár a gyanútlanabb nézők értetlenül keresték Nicole-t a filmben, a teljes eltorzítás és a sokat emlegetett műorr az Oscar-ítészek szívét is meglágyította, és jó pár érdemes szerep után az Amerikai Filmakadémia neki ítélte a legjobb színészi alakítás díját.