Decemberben indul az intenzív pasizás

2004.10.13. 10:13

Nyilvánosságra hozták a Rácz Zsuzsanna könyve alapján készülő legújabb magyar közönségfilm premierjének dátumát. Az Állítsátok meg Terézanyut! főbb szerepeiben számos ismert név tűnik majd fel a vásznon.

A filmet forgalmazó SPI International közlése szerint a romantikus vígjáték december 16-án kerül a mozikba. A rendezői székben az eddig elsősorban reklámfilmek és videoklipek rendezőjeként ismert Bergendy Péter foglalt helyet. A sajtóhoz eljuttatott közlemény szerint már befejeződött a film vágása is, így tegnap elkezdődhettek a film laboratóriumi utómunkálatai.

A film producere, Bodzsár István elmondta, hogy a közel félmillió ember által olvasott Állítsátok meg Terézanyut! című regény alapján egy egészen szokatlan érzékenységű és humorú alkotás készült.

A történet több helyen eltér majd Rácz könyvétől. A sztori szerint a főszereplő Kéki Kata, a szerencse szülötte, akinek minden adott az életben a boldogsághoz. A lány azonban egyáltalán nem boldog, ugyanis ebben a szép, ifjú, - ámde mégis érettnek mondható - korban neki nincs se igazi munkája, se igazi szerelme. Pedig állandóan keresi mind a kettőt. Ezt a keresgélést mutatja be Bergendy filmje.

A 30 kópiával a mozikba kerülő film operatőre Pados Gyula, akivel a rendező már hosszú ideje dolgozik együtt. Kéki Kata szerepében az I Love Budapest-ben debütált Hámori Gabriella alakítja. A további szerepekben Ónodi Esztert, Schell Juditot, Major Melindát, László Zsoltot, Csányi Sándort, az Ausztráliából kifejezetten a forgatás kedvéért hazatért Hujber Ferencet, Elek Ferencet, valamint Török Ferenc Szezon című alkotásában is közösen játszó Nagy Ervint és Nagy Zsoltot láthatja a közönség.

Az Állítsátok meg Terézanyut! című filmet egy nappal a premier előtt ingyen megtekintheti az [origo] filmklub vetítésén, amennyiben részt vesz december elején induló játékunkon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK