Jóbarátok a filmvásznon

2004.10.18. 19:03

Május 6-án milliók kísérték figyelemmel Amerikában, hogy hogyan ér véget a hat jóbarát története és zárul le egy korszak a televíziózásban. Ami maradt: a Los Angelesben szerencsét próbáló Joey további kalandjait bemutató új sorozat, és hat tehetséges fiatal színész, akik a tévéképernyők után a mozivásznak meghódítására törnek - külön-külön.

Minden Jóbarátok-rajongó lány Rachel szeretne lenni és minden Jóbarátok-rajongó fiú Rachelbe tudna beleszeretni - hangozhatna az alaptézis. A való életben azonban Brad Pitt-tel kellene ehhez megmérkőzni, akivel Jennifer boldog házasságban él négy éve. Ők ketten Hollywood legszimpatikusabb álompárjának számítanak, az utóbbi idők filmes sikereinek köszönhetően pedig Mrs. Pitt a saját jogon is a legkeresettebb filmszínészek ligájának tagja.

Nézzen rengeteg képet a Jóbarátok tévésorozatból!

Amiért Rachelt imádtuk: mert távol áll tőle a racionalitás, mert a szerelemben nem erőssége az időzítés, mert a saját esküvőjéről megszökve menyasszonyi ruhában érkezett a sorozatba, mert azt mondja, hogy mindenkinek jólesik, ha megmondják nekik, hogy szeretik, mert összeszűrte a levet Bruce Willisszel, és Winona Ryderrel is csókolózott, mert végül csak odaért Ross esküvőjére Londonba.

Amiért Anistont imádtuk: Legjobb alakítása ez idáig a Jóravaló feleség unatkozó háziasszonya, aki egy napon felforgatja maga körül az állóvizet Jake Gyllenhaal segítségével. A Rachel-skatulyával teljesen ellentétes szerep ebben a fesztiválkedvenc alkotásban jó pár díjat hozott Jennifernek, és komoly filmszínésznővé avatta. A Hivatali patkányok, a Vágyaim netovábbja (melyben partnere Paul Rudd, aki később Phoebe szerelmét alakította a sorozatban) és az Ő az igazi szintén figyelemre méltó független filmek, míg a multiplexeket Jim Carrey (A Minden6ó) és a szintén Jóbarátok-vendégszereplő Ben Stiller (Derült égből Polly) oldalán hódította meg.

Csak rajongóknak: Elméletben jó ötletnek tűnt egy heavy metal bandáról filmet forgatni (Rocksztár) Mark Wahlberggel és Jennifer Anistonnal, de a végeredményben nem csak a frizurák cikik. Felejthető próbálkozások még Anistonnal az Időszámításom előtt és az Álmatlanságaim hercege, bár ez utóbbi kicsiny, de lelkes rajongótáborral rendelkezik.

Legközelebb: Bár a hírek rendszerint arról tudósítanak, hogy a Pitt házaspár következő nagy projektje egy kisbaba kell, hogy legyen, egyelőre mindketten el vannak árasztva munkával. Közös produkciójukban két film is készül: a The Departed a Szigorúan piszkos ügyek amerikai újrája lesz Leonardo DiCaprióval és Matt Damonnal, míg a most még cím nélküli, politikusfeleségről szóló drámában Jennifer a főszerepet is elvállalta. Rob Reiner új filmjében láthatjuk legközelebb Mrs. Robinson leszármazottjaként Kevin Costner és Mark Ruffalo mellett, ezt követik a Diary és a Gambit című filmek, valamint szó van egy vendégszereplésről a Joey tévésorozatban.

Jóslatunk: Jennifer Aniston fényes jövő előtt áll Holywoodban, komikai képességeivel és okos szerepválasztásaival Julia Roberts nyomdokaiba léphet, aki érezte a veszélyt, mert kerek perec megtiltotta, hogy Jennifer feltűnjön az Ocean's Twelve-ben egy pár percre.

    

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK