Bush lett az év gonosza

2004.10.28. 15:53

A brit Total Film magazin szavazásán az amerikai elnököt választották meg az év legjobb filmes gonoszának. Michael Moore Fahrenheit 9/11 című  dokumentumfilmjében a politikus rémisztőbbnek bizonyult még a texasi láncfűrészes gyilkosnál is.

George Bush és John Kerry között valószínűleg szoros lesz a verseny  a választásokon, de született egy olyan felmérés, amelyben már Bush győzött. Mégpedig a legjobb filmes gonoszok versenyében. Az amerikai elnök elnyerte Az év filmes gonosza címet Michael Moore Fahrenheit 9/11 című dokumentfilmjében nyújtott "alakításáért" a Total Film magazin 10 000 olvasójának szavazatai alapján.

Bush erős mezőnyben győzött, gonoszabbnak bizonyult a Pókember 2 Doctor Octopusánál és A texasi láncfűrészes-ben vérengző bőrmaszkos pszichopatánál is. Még Gollam A Gyűrűk Urá-ból és a Daryl Hannah által alakított orgyilkosnő a Kill Bill-ből sem rúghatott labdába a Fehér Ház jelenlegi lakója mellett.

Matt Mueller, a Total Film szerkesztője szerint Bush "tökéletesen rémisztő" volt a Fahrenheit 9/11-ben. "Olyan embernek tűnt, aki teljesen elvesztette az irányítást a cselekedetei felett. A híres jelenet, amelyben üldögél az iskolában, teljesen lebénultan, miután értesítették az ikertornyok elleni támadásról, csak egy példa a sok közül. Rengetegen látták a filmet, és a moziba járók szerint Bushnál jobban senki nem tud félelmet lopni az emberek szívébe."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK