Colin Farrell csak nevetett Pierce Brosnan múlt heti felvetésén, mi szerint ő lenne az ideális új James Bond. A 28 éves ír színésznek esze ágában sincs eljátszani a 007-es ügynököt.

Pierce Brosnan a múlt héten kijelentette, hogy szerinte Colin Farrel tökéletes lenne James Bond szerepében. Az ír színész vasárnap interjút adott a Reutersnek a hamarosan mozikba kerülő Alexander című filmjével kapcsolatban, ekkor kérdezték a Bond-ötletről is.

Amikor meghallotta, hogy Pierce Brosnan, az utóbbi négy James Bond-film sztárja őt tartaná ideális utódjának, Farrell tréfásan felháborodást színlelt, és azzal a viccelődött, hogy ha megkapná a szerepet, ír akcentusal kezdene beszélni, hogy összezavarja a kifinomult brit ügynök rajongóit.

"Bejárta a sajtót, hogy én leszek az új Bond, de a hír nem igaz. Nem szeretném eljátszani a 007-es ügynököt. Inkább olyasvalakit kéne keresni a szerepre, akit a közönség még nem ismer" - mondta a 28 éves Farrell.

A sármos színész Alexander című filmjének bemutatója november végén lesz. A hős hadvezér szerepe elég nagy kihívást jelentett Farrell számára, aki a csatajelenetek forgatása során eltörte a bokáját és a csuklóját is.

A James Bond-filmekre több mint 4 milliárd jegyet adtak el az ügynök 42 éves pályafutása során. Brosnannak a 2002-es Halj meg máskor! című mozival lejárt a szerződése, a sorozat következő darabját 2006-ra tervezik elkészíteni. Már hónapok óta folyik a találgatás, hogy ki lesz Brosnan után az új 007-es, Colin Farrellen kívül Hugh Jackman és Jude Law neve is fölmerült.