Ezen a héten újabb tudósok végzik az anakonda gyomrában, Bridget Jones pedig végre megszabadul fölös kilóitól, igaz, ehhez thaiföldi börtönfogság kell. Motorra pattanhatunk Che Guevarával, megtudhatjuk, milyen kegyetlen tud lenni az élet egy svéd magániskolában, valamint elgondolkozhatunk azon is, hogy mi mit tennénk, ha Kim Basinger könyörögne nekünk telefonon segítségért.

Bridget Jones - The Edge of Reason
Rendezte:
Beeban Kidron
Szereplők: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jim Broadbent, Gemma Jones, Shirley Henderson, Sally Phillips
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

A Bridget Jones naplója úgy ért véget, mint a legtöbb romantikus komédia: a főhősnő és a tökéletes férfi végre egymásra talál, élhetnek boldogan, míg meg nem a halnak. A folytatásból kiderül, hogy a duci angol lány esetében azért nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok. Bridget marad a régi, továbbra is elszántan számolja az alkoholegységeket, az elszívott cigarettákat, a kalóriákat, és azon töri a fejét, hogyan formálja tökéletesre kapcsolatát szerelmével, Darcyval. Bridget körül zajlik az élet, hol ejtőernyőzik, hol síel, belekóstol a thaiföldi börtönök vendégszeretetébe, ahol még egy Madonna-paródiát is sikerül előadnia, és ha mindez nem lenne elég kaland, újra felbukkan Daniel Cleaver, a veszedelmes szívtipró, hogy újra utcai verekedéssel küzdjön meg Darcyval a zűrös lányzóért.


Cleaver szerepében ismét Hugh Grant veti be vonzerejét, Colin Firth visszatér Darcyként, és Renée Zellweger sem volt rest újra föszedni néhány kilót, hogy másodszor is eljátszhassa Bridget Jonest Helen Fielding bestsellerének filmváltozatában.