Oliver Stone nagyszabású történelmi filmjének tesztvetítéséről kijőve nem sok pozitívumról számolt be két tengerentúli filmrajongó. Rosario Dawson meztelensége azonban ígéretesnek tűnik.

Az aintitcool.com weboldalra beíró felhasználók nem voltak megelégedve a számos világsztárt felvonultató Nagy Sándor-ral. A Colin Farrell főszereplésével leforgatott történelmi drámát összecsapottnak minősítették. Az egyik olvasó szerint Stone a számos látványos csatajelenet megrendezése mellett elfelejti megindokolni azok szükségességét, s a történetből hiányzik a központi szál is.

Az egyik olvasó kifogásolta egyes szereplők vaskos skót akcentusát is, amely valóban furcsának tűnik a Nagy Sándor történelmi kontextusában. A Vangelis által szerzett aláfestő zene is megkapta a magáét. A kritikus felhasználó szerint ugyanis úgy hangzanak a Nagy Sándor háttérben hallható taktusok, mintha a görög származású komponista egy olcsó szintetizátoron adta volna elő őket.

Központi eleme a filmnek Nagy Sándor biszexualitása, amely bár érezhető, de nem felvállaltan. Az előzetes vetítést követő sajtótájékoztatón a rendező "testvéri szeretetnek" titulálta a filmen látható férfiak közti érzelmes megnyilvánulásokat.

Egy másik olvasót valósággal sokkolta, hogy mennyire rossz Stone filmje. A SimFar néven beíró hölgy szerint a szereplők túljátszották szerepüket, rossz volt az operatőri munka, s a csaták is unalmasak voltak. SimFar szerint a Nagy Sándor nyomába sem érhet a Gladiátor-nak vagy a Trójá-nak.

Forrás: InterCom
Nagy Sándor férfibarátai társaságában | Még több kép a filmből

Az aintitcool.com-on olvasható beszámoló szerint a jelenetek sokszor öncélúak és közhelyesek, valamint a film utolsó két órája tömény unalomba fullad, a karakterek megnyilvánulásai sokszor lassúak, erőltetettek, s arra sem derül fény, hogy a legendás hadvezér miként vívta ki milliók tiszteletét.

Mindkét önjelölt kritikus a Nagy Sándor szinte egyetlen pozitívumaként Az utolsó éjjel-ből ismert Rosario Dawson meztelen jelenetét értékelte. Ez azonban még mindig nem túl sok jóval kecsegteti a történelmi filmek rajongóit.