Robin Williams ismét női ruhát ölt

2004.11.22. 8:55

Robin Willams életműdíjat kap a januári Arany Glóbusz-gálán. Az Oscar-díjas színészt már ötször díjazták az Akadémiai díj előszobájának tartott megmérettetésen. Egyik díjnyertes filmjének, a Mrs. Doubtfire-nek most tervbe vették a folytatását.

Az ötszörös Arany Glóbusz-nyertes Robin Williamst a januári díjátadó ünnepségen Cecil B. DeMille díjjal fogják jutalmazni életművéért. Az Arany Glóbusz-díjakról döntő szervezet csütörtökön jelentette be döntését, amelyet a színész szórakoztatás terén nyújtott kiváló teljesítményével indokoltak.

Williams A halászkirály legendájá-ért, a Jó reggelt Vietnam!-ért és a Mrs. Doubtfire-ért a legjobb színész díját kapta, speciális Arany Glóbusz-ot nyert az Aladdin című rajzfilmhez kölcsönzött hangjáért, és legjobb tévészínésznek is megválasztották az Egy úr az űrből komédiasorozatért. Hat másik alkalommal is jelölték a díjra, köztük a Holt költők társaságá-ban nyújtott alakításáért és a Good Will Hunting mellékszerepéért, amiért megkapta az Oscart.

A Arany Glóbusz-díjátadás január 16-án lesz. Szintén csütörtökön hirdették ki a szervezők, hogy az idei Miss Arany Glóbusz, aki segít a trófeák átadásában, Clint Eastwood 16 esztendős lánya, Kathryn Eastwood lesz. Hagyomány, hogy ezt a szerepet mindig egy híresség lánya tölti be, korábban többek között Melanie Griffith (Tippi Hedren lánya) és Laura Dern (Diane Ladd lánya) is viselte a Miss Arany Glóbusz címet.

Robin Williams most arra is lehetőséget kapott, hogy egyik legnagyobb sikerét megismételje, ugyanis a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című vígjátékhoz tizenegy év után folytatást készítenek. A színész már tárgyal a Fox stúdióval a dadusnak öltözött családapa szerepének újbóli eljátszásáról. Williams és felesége, Marsha producerként is szeretnék kivenni a részüket a produkcióból. A Jumanji-ból és a Beethoven-ből ismert Bonnie Hunt is érdeklődik a Mrs. Doubtfire 2 iránt.

A Chris Columbus által rendezettt eredeti film 219 millió dollár bevételt hozott, és Williams díján kívül a legjobb komédiának járó Arany Glóbusz-ot is elnyerte. A családi vígjáték az Oscar gáláról sem távozott üres kézzel, elvitte a legjobb maszknak járó elismerést a színész külső átváltozásáért csúnyácska, idős hölggyé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK