A Pixar stúdió legújabb animációs filmjében minden benne van, ami egy vérbeli szuperhősös mozihoz kell: szupersebesség, szupererő, kámforrá válás, jéggéfagyasztás, főgonosz trópusi búvóhellyel, sőt még néhány extra adalék is. Alábbi összeállításunkból mindent megtudhat A hihetetlen család figuráiról, még azt is, hogy honnan lehetnek ismerősök a képregény- és mozirajongók számára.

Név: Bob Parr

Becenév: Mr. Irdatlan

Eredeti hang: Craig T. Nelson

Magyar hang: Csuja Imre

Szuperképesség: tud mindent, amit egy igazi szuperhősnek tudnia kell

Jellemzők: Az egykori szuperhős unalmas kisvárosban él családjával, biztosítási ügynökként dolgozik. A súlyfelesleggel és depresszióval küzdő Bobnak hiányzik a régi dicsőség. Amikor egy titokzatos küldetést bíznak rá, kapva kap az alkalmon, csakhogy a megbízatással kelepcébe csalják egy lakatlan szigeten.

Déja vu: A múlt század közepén feltűnt Amerika Kapitányra emlékeztet, a prológus mutatja is Mr. Irdatlant bevetés közben fénykorából, az '50-es évek elejéről. A párhuzam nem tökéletes, mert míg a képregényfigura szuperképességeit a félresikerült labaratóriumi kísérlet klasszikus esetének köszönhette, Bob születésétől kezdve birtokolja őket.