Tom Hanks feltöri a Da Vinci-kódot

2004.11.25. 15:47

A 48 éves színész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy harvardi professzorként megfejti az egyre többet emlegetett Da Vinci-kódot. Természetesen csupán legújabb filmje főszereplőjeként.

Dan Brown, A Da Vinci-kód című könyve hihetetlen népszerűségnek örvend az egész világon. A bestsellerből csak az Egyesült Államokban több mint hétmillió példányt adtak el.

A történet szerint egy egyetemi tanár egy brutális gyilkosság kapcsán, Leonardo festményein keresztül derít fényt egy kétezer éve titokban tartott nemzetközi összeesküvésre. A regényből készülő filmben Hanks a  főszereplő Robert Langdont kelti majd életre. A rendezői székben az Oscar-díjas Ron Howard foglal majd helyet, akivel már korábban dolgoztak együtt az Apollo-13 forgatásának idején. A rendező a Russell Crowe főszereplésével készült Egy csodálatos elmé-ért nyerte el az aranyszobrocskát.

"Izgalmas, amikor Tom gondolkodik a vásznon, jó nézni" - nyilatkozta Howard a Newsweeknek. "Nincs szükség rá, hogy az ő nevével adjuk el a filmet, azonban mindenképpen hitelessé teszi Langdon figuráját."

A professzor Sophie Neveu kriptológussal vág neki a feladatnak, hogy kibogozza a rejtélyt, amelyhez képest a Louvre kurátorának halála csupán a jéghegy csúcsa. A kutatónőt a 35 éves Julie Delpy alakíthatja majd, aki egy generáció számára vált felejthetetlenné a Mielőtt felkel a nap... című romantikus film kapcsán.

Az Empire magazin értesülését a színésznő nem erősítette meg, azonban a The Boston Herald számára adott interjúban Delpy elmondta, már megbeszéltek egy találkozót Howarddal és a produceri teendőket ellátó Brian Grazerrel, hogy tisztázzák szereplésének részleteit.

"Elhatároztam, hogy megszerzem ezt a szerepet" - nyilatkozta a színésznő. "Imádkozom, hogy sikerüljön, de majd meglátjuk. Semmi sem biztos, amíg nem áll össze a végleges stáb."

Annyi azonban bizonyos, Howard egy a harmincas éveiben járó francia színésznőt keres a szerepre, így Delpynek minden esélye megvan, hogy Neveu kisasszony bőrébe bújva a Da Vinci-kód nyomába eredjen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK