A lé meg a Lola rendezője megfilmesíti Patrick Süskind Parfüm című regényét. A zseniális szaglóérzékkel megáldott pszichopatát egy alig ismert brit színész fogja játszani, de Dustin Hoffman is szerepel majd a thrillerben.

Tom Tykwer, A lé meg a Lola rendezője jövő nyáron kezdi el forgatni a Parfüm filmváltozatát francia és német helyszíneken. Patrick Süskind világhírű regénye a háború utáni Németország legnagyobb példányszámban elkelt könyve volt, 15 millió darabot adtak el belőle.

A 18. századi Franciaországban játszódó történet főszerepét Ben Whishaw, egy eddig főként tévéműsorokban szereplő brit színész fogja játszani. A regény központi figurája Jean-Baptiste Grenouille, aki saját illat nélkül, de hihetetlenül kifinomult szaglóérzékkel született. Személyiségére nézve a pszichopata prototípusát testesíti meg. Parfümkészítőnek szegődik, és éjszakánként fiatal lányokat gyilkol meg, hogy illateszenciájukat kinyerve megalkossa a tökéletes parfümöt, amivel kikényszerítné az emberek feltétlen imádatát.

Dustin Hoffman és a Harry Potter-filmek Piton professzora, Alan Rickman is fel fog tűnni a filmben - jelentette be Martin Moszkowitz, a 66 millió dolláros költségvetésű produkció német producere. Tykwer közösen írta a forgatókönyvet Bernd Eichingerrel, aki többek között a Hitler utolsó napjai című botrányfilmet is jegyzi. A rendező 1998-ban tört be a nemzetközi filmpiacra A lé meg a Lolá-val, majd 2002-ben elkészítette A gyilkosok is a mennyországba mennek című filmet Cate Blanchett és Giovanni Ribisi főszereplésével.

A 24 éves Whishaw, aki eddig csak két ismertebb filmben, a Layer Cake című gengsztermoziban és az Enduring Love című pszichológiai thriller szerepelt, meglepő választás volt Grenouille szerepére. A regény jogaival rendelkező Constantin Film cég vezetője eddig azt hangoztatta, hogy híres színészeket szeretne megnyerni a Parfüm főszerepére, az egyik kiszemeltje például Orlando Bloom volt.