Steven Spielberg és Tom Cruise a Különvélemény után ismét a kultikus sci-fik vizeire eveznek H. G. Wells művének filmváltozatával. Tekintse meg Ön is, mire számíthat, ha a földönkívüliek támadásba lendülnek!

A Világok harca H. G. Wells klasszikus sci-fi regényének feldolgozása, amely a Mars-lakók földi inváziójáról szól. A sztorit igazán Orson Welles tette híressé, amikor 1938-ban rádiójátékként mutatta be az Egyesült Államokban: az adásba később bekapcsolódó hallgatók komolyan vették az inváziót, és hatalmas pánik tört ki az egész országban.

A regényből 1953-ban filmváltozat is készült, s jövőre készül el a remake az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezésében. A főszerepet Tom Cruise vállalta - rendhagyó módon nem fix összegért, hanem a bevételek bizonyos százalékáért -, partnerei pedig többek között Tim Robbins és napjaink legfelkapottabb gyerekszínésze, Dakota Fanning lesznek.

Bár a forgatási munkálatok még folynak, a 2005 nyarán a mozikba kerülő alkotást máris feszült várakozás előzi meg. A film készítői szerint ugyanis Spielberg "az évszázad filmjét akarja elkészíteni, amelyről mindenki beszél majd". A Világok harcá-nak már a hivatalos weboldala is elérhető. Túl sok tartalom egyelőre nem látható az oldalon, azonban egy igen hatásos grafikát már elhelyeztek itt a weblap üzemeltetői, s a látogatók feliratkozhatnak egy hírlevélre is, hogy minél hamarabb friss információkhoz juthassanak a filmmel kapcsolatban.

Emellett, az aintitcool.com című filmes site-on is megjelent egy hír, amelyben Quint, az oldal egyik szerkesztője számos a film forgatásán készült fényképet ajánl az olvasók figyelmébe. Bár különösebb kulisszatitkokra nem derül fény a fotók alapján, azonban bárki betekintést kaphat abba, hogy miből áll egy hollywoodi sztár napja egy forgatási helyszínen, amikor éppen nem űrlényekkel hadakozik vagy ágyjelenetekben szerepel.