"Szeretni sokféleképpen lehet" - nyugtatja újdonsült feleségét a filmbeli makedón nagyvezér. A Nagy Sándor, a hódítót pedig értelmezni is sokféleképpen lehet. Legkézenfekvőbb egy akció nélküli hosszúra nyúlt biszex pornófilmként, ahol a dögös hollywoodi sztárok sejtelmes feketére sminkelt szemeikkel tízpercenként buja pillantásokat vetnek egymásra, amelyek után rendre három pont következik és a néző piszkos fantáziájára lesz bízva a feslett ókori erkölcsök megjelenítése. A sokatmondó nagysanyis pillantásokból jut bőven anyucinak és a fiúkáknak is, de Oliver Stone Sándorja a szerelmet Hefaisztón, a szexet pedig felesége, Roxána ágyában találja meg.

Rosario Dawson (Roxána) vagy Jared Leto (Hefaisztón)? Összeállításunkban megpróbáljuk átérezni az ókor nagy dilemmáját.

ROSARIO DAWSON

JARED LETO

Forrás: InterComForrás: InterCom

Karaktere a Nagy Sándor, a hódító-ban

Sándor, a multikulturális uralkodó feleséget is a vadkeletről választott, a perzsa vadóc, Roxána shakirás táncával hódítja meg a makedón vezért.Hefaisztón Sándor gyermekkori barátja, bizalmasa, harci társa és stratégiai tanácsadója, és a film szerint leginkább élete szerelme.

Szex és a Makedón birodalom

A sok utalás és pont, pont, pont ellenére a film egyetlen tisztességes szexjelenetére két órát és fél Ázsia leigázását végig kell várni. Bár Dawson és Farrell kettőse meglehetősen mutatós, és Rosario idomait kellően körbejárja a kamera, mégis túl hamar visszavonul a hálószobából a csatatérre. Utána a színésznő szerepe sajnos csak dölyfös, duzzogó pillantásokra korlátozódik.A két férfi között hívogató tekintetek és ölelések szimbolizálják a szenvedélyt, így Jared könnyen szájhősködik: "Ha lett volna intim jelenetünk Colinnal, mindenki biztos lehet benne, hogy a világ legjobb szexjelenete lett volna, amely után fölösleges is további homoerotikával próbálkozni, mert nem tudták volna túlszárnyalni minden idők legtökéletesebb bacchanáliáját!"

Fő vonzereje

Gyönyörű, egzotikus külseje nem véletlen, hiszen puerto ricói, kubai, afrikai, ír és amerikai gyökerekkel rendelkezik.A szemei. Jared cáfolja a rosszindulatú híreszteléseket, hogy vakító kék kontaktlencséi, sőt, hogy üvegszemei lennének.