Ezen a héten kedvünkre utazgathatunk az időben a mozikban. A Nyócker rafinált kölykei egész az őskorig mennek vissza, de Nagy Sándor életébe és hálószobájába is bekukkanthatunk. Tradicionális zsidó zene mellett lehet kávézgatni Roberto Benignivel vagy Iggy Poppal, és akit a karácsonyi filmdömping  még mindig nem tudott meggyőzni a Mikulás létezéséről, azt elröpíti a Polar expressz az északi sarkra, hogy saját szemével láthassa Tom Hankset háromdimenziós animált Télapóként.

Alexander - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap


Miről szól? A film Nagy Sándor, minden idők egyik legragyogóbb hadvezérének életét és meghatározó kapcsolatait tárja fel.
Ki a rendező? A legendás Oliver Stone, a Született július 4-én és a The Doors rendezője.
Kik a szereplők? Nagy Sándor szerepét Colin Farrell, A fülke sztárja kapta. Édesanyját a nála a valóságban csupán néhány évvel idősebb Angelina Jolie játssza, apját pedig az a Val Kilmer, akinek karrierjében annak idején  Jim Morrison szerepe jelentette az áttörést Stone filmjében. Nagy Sándor hűséges hadvezérét és bizalmasát, Ptolemaioszt Anthony Hopkins alakítja. Az uralkodó élete asszonyát, feleségét Rosario Dawson személyesíti meg, élete férfiját, Hefaisztiónt pedig Jared Leto, a Rekviem egy álomért főszereplője.
Még valami? A monumentális produkció biszexuálisnak állítja be Nagy Sándort, ezért görög ügyvédek perrel fenyegették a rendezőt. Olvassa el Oliver Stone-nal készült interjúnkat, Simon Tamás kritikáját a filmről, valamint Nagy Sándor két filmbéli szerelméről szóló összeállításunkat!