Julia Roberts a leggazdagabb hollywoodi csaj

2004.12.09. 9:42

Julia Roberts mindent visz - ez derült ki egy hollywoodi felmérésből nemrég. A 37 éves színésznő, aki éppen nemrégiben adott életet egy ikerpárnak, jelenleg magasan vezeti a legjobban fizetett színésznők listáját. Julia általában húszmillió dollárt kap egy filmjéért, de az utána következő öt-hat színésznő is bezsebel filmenként legalább tizenötöt - derült ki a Hollywood Reporter éves felméréséből.

Julia Roberts magasan a lista élén: soha nem vállal szerepet húszmillió dolláros gázsi alatt. Cameron Diaz, akit legutoljára a Charlie angyalai sztárjaként láthattunk tündökölni, szintén átlag húszmillió dollárt zsebel be egyetlen filmszerepért, és azért kaphatta csupán a második helyet, mert ebben az évben egyáltalán nem láthattuk a mozivásznon (a hangját azért hallatta: a Shrek 2-ben szinkronfőszerepet vállalt.)

Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Drew Barrymore, a maguk egyenként tizenöt millió dolláros gázsijukkal filmenként az első öt legjobban fizetett színésznő között foglalhatnak helyet a hollywoodi listán. Őket Halle Berry követi (tizennégy millió), majd Sandra Bullock és Angelina Jolie következnek - mindketten minimum tizenkét millió dollár körüli összeget kaszálnak egy-egy filmjükkel. Renée Zellweger és Jennifer Lopez szintén ebbe a kategóriába tartozik, bár ők még soha nem alkudtak ki tizenkét millió dollár fölötti gázsit.

A Hollywood Reporter című amerikai magazin beszámolója szerint a sorrendet egy szerkesztőbizottság állította fel, és több fontos szempontot is figyelembe vettek a készítésénél. A listán összesen száz színésznő neve szerepel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK