Mel Gibson saját paradicsomi szigetet vett magának Fidzsin A passió bevételéből. A botrányfilm rendkívül sokat hozott a filmes konyhájára, a vásárlás pedig épp időszerű volt, mert így végre lesz egy hely, ahova elbújhat a zaklatók elől.

Mel Gibson állítólag nyolcmillió fontot fizetett ki azért az 5411 holdas, a Fidzsi-szigetek területén fekvő földdarabért, amelynek Mago a neve. A sztár állítólag A passió bevételeiből fizette ki a borsos árat. A Krisztus utolsó óráit feldolgozó botrányos film, ami ellen többek között zsidó szervezetek tiltakoztak, most bekerült a legjobb idegen nyelvű film Golden Globe-díjáért versengő 49 alkotás közé.

A passió csak kilenc hónapja készült el, de már megdöntötte a videoeladási rekordokat, és szépen jövedelmez a fizetős tévécsatornákon való vetítés is. A filmes saját kasszájába valószínűleg a DVD-értékesítésből folyt be a legtöbb pénz.

A 48 éves színész, aki gyűlöli a lesifotósokat, egy japán szállodalánctól vásárolta meg Magót. Nem ő az első híresség, aki saját szigettel büszkélkedhet, Johnny Depp is meglepte magát néhány hónappal ezelőtt egy 1,6 millió fontos karibi szigettel.

A Fiji Times értesülései szerint Gibson a feleségével és két gyerekével egy fidzsi magánbirtokon tartózkodtak a múlt héten, onnan ruccantak át helikopterrel Magóra, hogy szemrevételezzék a területet.

A passió rendezőjének új szerzeménye a szigetcsoport északnyugati részén fekszik. "Mago 200 méter hosszan terül el, keleti oldalát sziklák szegélyezik, zátonyok fogják körbe hófehér homokkal borított partjait és türkizkék lagúnáit" - írta a szigetet értékesítő Collins International nevű ügynökség. Bennszülött lakói még a 19. században elhagyták el Magót, amikor megtértek a kereszténységre tértek. Egy angol telepes, Rupert Ryder szerezte meg a megüresedett földet, és egészen 1930-ig a családja tulajdonában volt, akkor eladták a kopratermesztő Jim Barronnak. A legutóbbi tulajdonos, a szállodalánc nem építette ki a szigetet. Gibson állítólag a barátait szeretné majd meginvitálni ide egy kis kikapcsolódásra.

Nem csoda, hogy a sztár el akar bújni a világ elől. A múlt héten állították bíróság elé zaklatásért azt a hajléktalan férfit, aki a színészt számtalanszor közös imádkozásra szólította fel. Zack Sinclair az otthonába és helyi templomba is követte a sztárt. A hívő katolikus, hétgyermekes színész riasztónak és bosszantónak nevezte a zaklatást, és kifejtette, hogy családja biztonságát mindennél fontosabbnak tartja.