A marslakók már a neten vannak

2004.12.10. 13:39

A Paramount filmstúdió közzétette az interneten a Világok harca előzetesét a film hivatalos honlapján. H. G. Wells kultuszregényének Spielberg-féle változata jövő júniusban kerül a mozikba Tom Cruise főszereplésével.

Hamarosan elkészül Steven Spielberg és Tom Cruise közös produkciója, a Világok harca, amely H. G. Wells klasszikus sci-fi regényének feldolgozása. A marslakók földi inváziójáról szóló mű Orson Wellesnek köszönheti a világhírt, ő ugyanis rádiójátékot készített belőle, ami annyira valósághűre sikerült, hogy amikor 1938-ban közvetítették Amerikában, a műsor elejéről lemaradt hallgatók komolyan vették a földönkívüliek támadását, és országszerte kitört a pánik.

1953-ban George Pal rendezésében készült el a regény első filmváltozata, amit a sci-fi műfaj egyik mesterművének tartanak. Spielberg-féle változatban Tom Cruise vállalta el a főszerepet, partnerei többek között Tim Robbins és Dakota Fanning, a felkapott gyerekszínész lesznek. Spielberg és Cruise már másodszor forgat együtt, első közös produkciójuk a Különvélemény című sci-fi volt.

A forgatókönyvet Josh Friedman vázlatainak felhasználásával David Koepp, a Jurassic Park és a Pókember írója készítette el. A filmet Cruise C/W Productions nevű produkciós cége jegyzi, a színész nem kért fix gázsit, csupán a bevétel egy meghatározott százalékát. Spielberg részvétele miatt a DreamWorks is beszállt a projektbe.

A frissen nyilvánosságra került teaser előzetesben a narrátori hang a 20. század emberének elbizakodottságáról és a távolból már régóta figyelő földönkívüliekről beszél, a képek pedig a nagyvárosok nyűzsgő tömegét, a zsúfolt autópályákat mutatják felülről fényképezve. Az előzetes második felében egy kisváros megdöbbent lakóit látjuk, amint kiözönlenek az utcákra, hogy a hegy mögötti különös fényjelenséget bámulják. Az utolsó másodpercekben, csúcspontként következik egy robbanás, ami mindent elsöpör a kamera látóteréből, és végül megjelenik a film szlogenje, egy fenyegető figyelmeztetés: "They're already here." (Már itt vannak.) 

A film 2005. június 29-én érkezik az amerikai mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK