Már nézhető az interneten a Christian Bale főszereplésével készülő Batman Begins című film előzetese. A népszerű képregényfigura kalandjainak legfrissebb filmváltozata a szuperhőssé válás előzményeit és kezdetét mutatja be.

Jövő júniusban érkezik a mozikba a Batman Begins című film. A képregény aktuális adaptációja a Batman-legenda kezdeteiről, a fekete alak felbukkanásáról szól. Amikor nem sikerül megbosszulnia szülei halálát, a fiatal Bruce Wayne Ázsiába repül, ahol tanácsot kér a veszedelmes Ra's Al Ghultól, a nindzsák kultikus vezérétől. Amikor hazatér, látja, hogy Gotham várost elárasztotta a bűn és a korrupció, bizonyos erők pedig azon munkálkodnak, hogy eltávolítsák őt a Wayne vállalat éléről. Bruce úgy dönt, hogy új, titkos életbe kezd, és álruhában a gothami emberek védelmezőjéül szegődik a gonosz erőivel szemben, a Batman-legenda megszületik.

A Batman Begins című filmet Christopher Nolen, a kétszeres Oscar-jelölt Mementó és az Álmatlanság alkotója rendezi. A forgatókönyvet az a David Goyer írta, aki a Dark City  - Idegenek az éjszakában-t és a Penge-sorozat mindhárom részét is jegyzi.

Bruce Waynet, azaz Batmant Christian Bale játssza, aki Patrick Batemanként baltával és szögbelövővel gyilkolászta az embereket az Amerikai Psychó-ban. A szuperhős hűséges komornyikja, Alfred szerepében Michael Caine-t láthatjuk. James Gordon hadnagyot, a gothami rendőrség jeles nyomozóját Gary Oldman alakítja. Bruce gyermekkori barátját a Dawson és a haverok című tinisorozattal befutott Katie Holmes játssza. A gonosz Ra's Al Ghul megformálását Ken Watanabera bízták, aki Az utolsó szamuráj-ban Tom Cruise partnere volt. Morgan Freeman játssza Lucius Foxt, a Wayne vállalat látszólag mellőzött alkalmazottját, aki a valóságban az egész céget igazgatja, hogy Brucenak legyen ideje az álruhás küzdelmekre.

Forrás: InterCom

Az interneten elérhető előzetest figyelve szemtanúi lehetünk a szuperhőssé válás folyamatának. Az elején még bevillan Bruce gyermekkori traumájának emlékképe, de a főhős egyre keményebbé válik, elszántan képezi ki magát a Liam Neeson által alakított harcművész mester segítségével. Mesterével jégmezőn, majd különleges kiképzőterepen, végül túlerő ellen gyakorolja a küzdelmet. Fölfedezi a barlangot a Wayne-birtok alatt, elkészíti a legendás fekete maszkot meg álruhát, és megszületik Batman, akinek már a suttogásától is halálra rémülnek a bűnözők.