Koktélozás a barátnőkkel, egyéjszakás kalandok, de titkon szüntelen remény, hogy egy nap előttük ágaskodik fel a fehér ló no meg a herceg - ez az egyszerű koncepciója az ezredforduló újdonsült műfajának: a szinglifilmeknek. A fantáziadús ötletek és meglepő kalandok kiemelik ezeket a történeteket a női magazinok sablonjai közül, olyannyira, hogy a 25-50 közötti nőket egy egyetemes életérzéssel kapcsolják össze, és a férfiakat is szórakoztatják. Szimpatikus, belevaló és jó humorú csajok élik vígan az életüket pártában New Yorkban, Londonban, Párizsban, Sydneyben és Budapesten is - derül ki az összeállításunkból.

Állítsátok meg Terézanyut! - 2004
Rendező: Bergendy Péter
Szereplők: Hámori Gabriella, Ónodi Eszter, Schell Judit, Csomós Mari, Major Melinda, Csányi Sándor, Nagy Ervin, Hujber Ferenc

Kata huszonéves csinos, kívánatos nő, aki egyik napról a másikra férjjelölt és munka nélkül találja magát, energiáit mégis mások megsegítésére használja. Nyúlfarknyi kapcsolatok és kalandok között csetlik-botlik, amelyek nem túl reményteljes helyzetként ábrázolják a budapesti párkeresési perspektívákat. A film végén Kata rájön, hogy először önmagát kell megtalálnia, de ezt a felismerést a néző már tíz perc után megsúgná neki szívesen.

Alapanyag: Rácz Zsuzsa azonos című ponyvaregénye nagy sikert aratott pár éve, de közönségfilm-alapanyagnak semmiképp sem volt tekinthető, ehhez kellett egy jó stylist és egy dögös színésznő, Hámori Gabriella, aki túl jó nő és túl fiatal is a szerephez, de elég tehetséges, hogy mégis elvigye a hátán a banális történetet.

A Nagy Ő: Biztosra menve az utóbbi évek valamennyi magyar közönségfilmjének szívtiprója felsorakozik Kata kegyeiért, hogy kínos tőmondatokból álló dialógusokkal nyújtsák az egyébként se rövid filmet. Szerencse, hogy nem volt még 50 perc arra, hogy Kamarás Iván és Szabó Győző is tiszteletüket tegyék.
 
Barátnők: Van egy buja, samanthás (Ónodi Eszter kiemelkedik, amennyire tud), egy naiv, charlotte-os (Major Melinda) és egy személyiség nélküli (Schell Judit), akikkel szégyentelenül lekoppintják a Szex és New York alapkoncepcióját, de ez meglehetősen silányan sikerül, amolyan RTL klubosan.

Klasszikus: A film mintha nyugtatón pörögne végig, csak villanásokra tud életre kelni; ilyen Kata Daviddel (Csányi Sándor) folytatott viszonya, ahol végre felizzik a vászon egy kis időre, és a két tehetséges fiatal színész kitör a sablonos forgatókönyv béklyói közül.