Bridget Jones naplója - 2001, Bridget Jones: Mindjárt megőrülök - 2004
Rendező: Sharon Maguire, Beeban Kidron
Szereplők: Reneé Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth

Bridget naplót vezet, imádja a chardonnayt, küszködik a kilókkal és a cigarettával, de a sikkes pulcsikban feltűnő Mark Darcy ennek ellenére is úgy szereti, ahogy van, főnöke, Daniel Cleaver pedig élete legjobb kufircának tartja.


Alapanyag: Helen Fielding saját és barátnői kalandjaiból merített inspirációt a nagy sikerű naplóregényhez, amely a két filmhez képest lényegesen komplexebb és intelligensebb. Az írónő már maga mögött hagyta a szinglilétet, idén februárban született első gyermeke. Nagy-Britannia népe egy emberként hördült fel, amikor a sudár, texasi komika, Reneé Zellweger kapta az ikonikus szerepet, de a tökéletesített akcentus, két jól sikerült film és kétszer fel- és ledobott 20 kiló után kijárna neki a tiszteletbeli brit állampolgárság. 

A Nagy Ő: A Jane Austen-regények által inspirált történetben a hősnő szíve természetesen egy csalfa szoknyapecér (Hugh Grant lubickol a gennyláda szerepkörben) után dobog, és észre sem veszi, hogy az igazi mindvégig a közelében volt. A filmváltozat legnagyobb ötlete volt Colin Firthre, a Büszkeség és balítélet filmadaptációjának (Bridget kedvenc filmje) Mr. Darcyjára osztani Mark Darcy szerepét. Kár, hogy a második részben az ebből adódó dramaturgiai lehetőségek kihasználatlanul maradtak.

Barátnők: A könyv karakterei sajnos karikatúrákká silányultak a filmekben, pedig Bridget alkoholt nyakaló, szentségelő sleppjének tagjai egyenként is érdekesek lehetnének. Az első film rendezőnője, Sharon Maguire az írónő jó barátnője, és állítólag Shazza figurájának ihletője. A folytatás legnagyobb hibája a baráti társasághoz oda-odacsapódó ellenség, Rebecca figurájának elvesztegetése és átírása.
 
Klasszikus: Míg az első rész tobzódik a humorosabbnál humorosabb pillanatokban - elég csak Bridget bugyogójára, vidéki útjukra Daniellel, a papok és kurvák partira vagy a két udvarló verekedésére gondolni - a folytatás némileg hígabb a poénokat illetően, túl sok az ismétlés is, de Bridget thaiföldi bolondgombás kalandja nagyon jó.