Ezen a héten Koltai Rákosi elvtárssal packázik, Brad Pitték Európában fosztogatnak, a mongol nomádok tevének hegedülnek, a norvégok a politikai pártjaikon gúnyolódnak, Jackie Chan pedig egy londoni úriember inasaként utazza körbe a világot.

Ocean's Twelve - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap


Miről szól? Három évvel az első film sikeres rablása után a kifosztott kaszinótulajdonos rájön, hogy kik szabadították meg 160 millió dollárjától. Az Ocean tizenegy tagú csapatának ezúttal egész sorozatnyi rablást kell elkövetniük Európában, hogy visszafizethessék "adósságukat".

Ki a rendező? Steven Soderbergh a Szex, hazugság, video, a Mint a kámfor, a Traffic és nem utolsósorban az Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi rendezője.

Kik a szereplők? Az alkotók ismét egybegyűjtötték a legnagyobb hollywoodi sztárokat, George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia és Julia Roberts mellé ezúttal felsorakozott Catherine Zeta-Jones, valamint a Boogie Nights-ból és a Traffic-ból ismert Don Cheadle is.

Még valami? A stáb a forgatás tíz hete alatt megjárta Chicagót, Amszterdamot, Párizst, Monte-Carlót, a Como-tavat, Rómát és Szicíliát. Brad Pitt elterjesztette Clooney-ról, hogy a saját utasítására csak a filmbeli nevén szabad szólítani a forgatáson, az olasz lapok pedig pillanatok alatt megteltek a színész legújabb sztárallűrjéről szól híradásokkal.