Nézzen bele egy keresztes háborúba!

2004.12.27. 16:33

Már elérhető az interneten Ridley Scott új filmjéhez, a Kingdom of Heavenhez készült előzetes. A történelmi kalandfilmben Orlando Bloom középkori lovagot játszik, aki Jeruzsálemért harcol a muszlimok oldalán a keresztes háború alatt.

A Kingdom of Heaven rendezője Ridley Scott, akit előző történelmi filmjéért, a Gladiátor-ért Oscar-díjra jelöltek. A 110 millió dolláros költségvetésű produkciót 2004 januárjában kezdték forgatni Marokkóban. A történészek bírálták Scott filmjét, szerintük a Kingdom of Heaven eltorzítja a történelmi tényeket azzal, hogy a muszlimokat fejlett és civilizált népként mutatja be, míg a kereszteseket barbár pusztítókként ábrázolja.

A történet a 12. században, Jeruzsálem szent városában játszódik. Egy paraszti származású patkolókovácsból lovag lesz, és így lehetősége nyílik elűzni a keresztes vitézeket, akik 1099-ben elfoglalták a várost. A fiatal lovag beleszeret Jeruzsálem gyönyörű hercegnőjébe, de nem élevezheti ki az idillt, mert meg kell védenie a város lakóit az ellenséges erőktől, miközben megpróbálja megőrizni a törékeny békét is. A film tulajdonképpen a hattini csata előzményeit mutatja be, amikor Szaladin elfoglalta Jeruzsálemet a muszlimok számára.

A főszerepet Orlando Bloom kapta, aki A Gyűrűk Ura-trilógiaLegolasaként vált híressé, azóta beválasztották a világ ötven legszexisebb férfije közé, és olyan filmekben szerepelt, mint A Karib-tenger kalózai és a Trója. A gyönyörű hercegnőt, Sibyllát Eva Green alakítja, aki Bertolucci Álmodozók című filmjében debütált a mozivásznon. A filmben feltűnik Jeremy Irons is, Liam Neeson pedig a lovag apját játssza.

Kingdom of Heaven - Eva Green és Orlando Bloom

A Kingdom of Heaven, amelynek a bemutatója 2005. május 6-án lesz, az előzetes alapján nem marad le a Gladiátor-tól a csatajelenetek látványosságában. Dübörögnek a lovak, égő lövedékek repülnek az ostromlott város felé, Orlando Bloom elszántan harcol, de nem hiányoznak a romantikus, szerelmes jelenetek és Liam Neeson bölcs atyai jótanácsai sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK