Ezen a héten le kell mondanunk a nagy hollywoodi szuperprodukciókról, cserébe viszont megnézhetjük, hogyan lesz egy nős római építészből homoszexuális hajlamú fürdőtulajdonos, és a magyar Bonnie és Clyde sorsán is izgulhatunk a moziban.

A miskolci boniésklájd - 2004
Hivatalos honlap | Hol/mikor játsszák

Forrás: Budapest Film

Miről szól? Két fiatal szerelmes a bűn útjára lép, hogy megvalósíthassák hétköznapi álmaikat. Mikor már egész Miskolc őket keresi, menekülni kényszerünek a rendőrség elől.

Ki a rendező? Deák Krisztina, a Jadviga párnája rendezője.

Kik a szereplők? A "Bonit", azaz Lilit játszó Ráczkevy Ildikó amatőr, a rendező 498 jelentkező közül választotta ki a szerelmes lány szerepére. Palit Karalyos Gábor játssza, aki a Moszkva tér-ben Petyát alakította. A filmben szerepel még Hámori Gabriella, Haumann Máté, Gazsó György, Lengyel Tamás, Valló Péter, Csankó Zoltán és Csomós Mari.

Még valami? A film alapjául szolgáló könyvet Novák Tünde, a hírhedt miskolci páros életben maradt Bonnie-ja írta a börtönben. Bár A miskolci boniésklájd megtörtént eseményen alapszik, Deák Krisztina alkotása mégis fikció. A szerelmesek elfogását ugyanaz a rendőr kommandó játszotta el, akik a valóságban is börtönbe juttatták a rablókat.