Krzysztof  Kieslowski, a Három szín-trilógia rendezőjének halála után nyolc évvel Danis Tanovic elkészíti a Pokol című drámát, a lengyel filmes posztumusz Mennyország-Pokol-Tisztítótűz-trilógiájának második darabját.

Danis Tanovic, az Oscar-díjas Senkföldje című háborús film rendezője elkészíti Kieslowski Mennyország - Pokol - Tisztítótűz-trilógiájának második darabját. A lengyel Krzysztof Kieslowski, a Három szín-filmek rendező és írója 1996-ban meghalt, így új művének csak első részét tudta forgatókönyv formába alakítani. A gyilkosok is  mennyországba mennek című filmet, amely 2002-ben megnyitotta a berlini filmfesztivált, Tom Twyker, a Lé meg a Lola alkotója rendezte Cate Blanchett és Giovanni Ribisi főszereplésével. A posztumusz trilógia első darabja, melynek eredeti címe Heaven, azaz mennyország, egy tanárnőről szól, aki meg akarja ölni a szerettei halálért felelős dílert, de az akciója balul üt ki, és ártatlanok vesztik életüket.

A Pokol főszereplője Emmanuelle Béart lesz, aki a Mission Imposssible-ből lehet ismerős. A filmdrámában játszik Carole Bouquet, aki a Szigorúan Bizalmas című kémfilmben Roger Moore partnere volt, az Új Évá-ból ismert Karin Viard, valamint Jacques Perrin, akit nemrég láthattunk a Kóristák-ban.

A film három nővérről szól, akiknek a múltját családi tragédia árnyékolja be. A sors újra össszehoza őket, hogy régi sebeiket közös erővel begyógyíthassák. A nyolchetesre tervezett forgatást 2004 október 25-én kezdték Párizsban.