Pitt és Blanchett a mexikói Bábelben

Vágólapra másolva!
A Korcs szerelmek és a 21 gramm alkotói ismét összeállnak, hogy elkészítsék a Babel című filmet, amelyhez Brad Pittet, Cate Blanchettet és Gael Garcia Bernalt szeretnék szerződtetni.
Vágólapra másolva!

Alejandro González Inarritu, a Korcs szerelmek és a 21 gramm rendezője újra közös munkába fog állandó alkotótársával, a forgatókönyvíró Guillermo Arriagával. A Babel című film történetéről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy négy szálon fut, japán, marokkói, tunéziai és mexikói helyszíneken. A cselekmény azzal indul, hogy egy vakációzó párral szörnyű tragédia történik.

A cím ismét bibliai vonatkozású. Míg Inarritu szívátültetésről szóló mozija azt a mítoszt elevenítette föl, hogy az emberi lélek súlya mérhető, a Babel elnevezés a mennyországba törő torony történetére utal.

Akárcsak a 21 gramm esetében, az alkotók most is neves sztárokra szeretnék bízni a főszerepeket. Gael Garcia Bernal az egyik kiszemeltjük, aki tavaly a Rossz nevelés-ben és a Che Guevara - A motoros naplójá-ban szerepelt, és játszott már a Korcs szerelmek-ben is. Inarritu Bernalon kívül Brad Pitt-tel és a friss Oscar-díjas Cate Blanchett-tel tárgyal.

Egyelőre még korántsem biztos, hogy a megkeresett színészek valóban elvállalják a feladatot, hiszen még nem írták alá a szerződést. A legtöbb esély Gael Garcia Bernal szerepeltetésére van, de Pitt és Blanchett beleegyezése már igencsak kétséges, mivel mindketten elígérkeztek már más produkciókhoz is. Pitt az egyelőre cím nélküli Jesse James-filmnél kötelezte el magát, Blanchett pedig az Elizabeth rendezőjének Golden Age című mozijában szerepelne, bár még mindig bizonytalan, hogy egyáltalán elkezdődik-e valaha a forgatás.

Mindenesetre lehet számítani arra, hogy a két híresség hamarosan egymás mellett tűnik fel a vásznon. Mindketten érdeklődtek a Rekviem egy álomért-ot jegyző Darren Aronofosky The Fountain című filmje iránt is.