13. A Traffic-ért négyen kaptak Oscar-díjat, a vezetékneveik: Steven, Stephen, Stephen és Benicio (Soderbergh - rendező, Gaghan - forgatókönyvíró, Mirrione - vágó, Del Toro - mellékszereplő)

14. Szintén tévésztár volt David Duchovny (X-akták), aki a Szemtől telibe egyik főbb szerepében tűnik fel.

Julia Roberts a Szemtől telibe című filmben

15. Julia Roberts számos hírhedt viszony után Daniel Moder operatőr mellett állapodott meg, erre a Szemtől telibe-ben és az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét-ben találhatunk egyértelmű utalásokat. Az utóbbiban kihasználják a Daniel vezetéknév egyezését is (Danny Oceanével), azt viszont nem erősítette meg senki, hogy a színésznő terhessége ismert lett volna-e már a forgatás során.

16. Julia november 28-án ikreket szült: Phinnaeus Walter és Hazel Patricia a koraszülés miatti komplikációk ellenére már jól vannak. Julia a szülés miatt nem vett részt az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét promóciós kampányában.

17. Catherine Zeta-Jones a Traffic forgatásakor volt terhes, karaktere eredetileg nem lett volna az, ám végül azt is átírták ennek megfelelően.

18. Korábban Julia Benjamin Bratt-tel élt, az esküvőt sokáig tervezték, ám Julia Oscarjának átvételekor (2001-ben) már csak barátokként jelentek meg együtt a ceremónián. Mellesleg Bratt is szerepel a Traffic-ben.

19. Julia és Daniel esküvőjén mindössze egyetlen híresség vett részt: az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét egyik cameójában feltűnő Bruce Willis.

20. Amikor Julia Roberts és Bruce Willis számítottak Hollywood legkasszabiztosabb sztárjainak, volt egy közös cameójuk Robert Altman A játékos című filmjében, amint egy művészfilm-forgatókönyvből a hollywoodi stúdiók végül az ő főszereplésükkel forgatnak közönségfilmet.

21.A játékos és a Szemből telibe "film a filmben" jelenetein kívül az Amerika kedvenceiben (melyben partnere Catherine Zeta-Jones) és a Sztárom a párom-ban is van ilyen jelenet.

22. Julia Roberts Matthew Perryvel is járt, ennek emlékét egy vendégszereplés őrzi a Jóbarátok-ban (második évad, tizenkettedik epizód).

23. Bruce Willis is vendégszerepelt a Jóbarátok-ban, mint Ross fiatalka barátnőjének apja, aki Rachellel kezd randizni (hatodik évad,  21-23. epizód).

24. George Clooney még Ross dokis korában tűnt fel a konkurens sorozatban Noah Wyle-lal (Carter doktor) együtt, mint a helyes orvosok, akik randira hívják Rachelt és Monicát (első évad, tizenhatodik epizód).