A hihetetlen család még nagy meglepetést okozhat az Oscar-gálán, ugyanis az Amerikai Producerek Szövetsége (PGA), melynek számos tagja az akadémiai díjak sorsába is beleszólhat, a Pixar animációs filmjét is jelölte a saját legjobb film díjára.

Az Amerikai Producerek Szövetsége A hihetetlen család-ot is jelölte a rangos PGA-díjra a legnagyobb Oscar-esélyesekként számon tartott Aviator és Sideways mellett. A PGA-díjról azt tartják, hogy jó Oscar-előrejelző, mivel a szövetség számos tagja egyben Oscar-szavazó is. Az animációs filmek esetében szokatlan módon A hihetetlen család a hús-vér szereplős filmek között indul idén.

A PGA meglepő döntése után elképzelhetővé vált, hogy a Pixar szuperhősei az Oscar-díjkiosztón is berobbannak a legjobb film jelöltjei közé. Általában az animációs filmeket nem szokták számításba venni a főbb Oscar-kategóriáknál, idén viszont akár még az is megtörténhet, hogy A hihetetlen család viheti haza a legjobb film díját Scorsese vagy Eastwood orra elől.

Szintén jelölték a PGA díjára Alexander Payne alacsony költségvetésű Sideways című keserédes bortúráját, az amerikai kritikusok jelenlegi kedvencét, Clint Eastwoodtól a Million Dollar Baby-t Hilary Swank főszereplésével, Scorsese Aviator című életrajzi filmjét Howard Hughesról és az Én, Pán Péter-t.

Az Amerikai Producerek Szövetsége január 22-én adja át a díjakat Los Angelesben.