Kevin Spaceyt választották a gonosz Lex Luthor szerepére Brian Singer Superman-filmjéhez. A főszerepet az ismeretlen Brandon Routh kapta, Lois Lane-t pedig valószínűleg Kate Bosworth fogja alakítani. A Warner Brothers stúdió filmjét márciusban kezdik forgatni.

A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey elvállalta a főgonosz szerepét az új Superman-filmben. Kate Bosworthszel még folynak a tárgyalások, A vonzás szabályai-ban és a Drogtanyá-ban feltűnt színésznő játszaná Lois Lane-t, Superman szerelmét és riportertársát. Bosworth alakította Sandra Dee-t a Beyond the Sea című filmben, ahol Kevin Spacey partnere volt, aki a produkció szereplője, rendezője, forgatókönyvírója és producere volt egy személyben.

A Christopher Reeve-re feltűnően hasonlító Brandon Routht, a fiatal iowai tévészínészt még októberben választották ki Superman szerepére. Az ideális Lois Lane megtalálásánál fontos szempont volt, hogy érezhető legyen a vonzalom közte és Routh között. Blosworth állítólag Claire Danes és a Scooby-Doo filmekből ismert Linda Cardellini elől halászta el a szerepet.

Mivel Routh kezdő, a stúdiónak fontos volt, hogy igazán nagy sztárt találjanak ellensége, Lex Luthor szerepére. Singer elmondta, hogy ő és a forgatókönyvírók, az X-Man 2-t jegyző Michael Dougherty és Dan Harris a kezdetektől Spaceynek szánták a szerepet.

Singer, aki Spacey első Oscar-díjas filmje, a Közönséges bűnözők rendezője volt, tiszteletben tartotta a színész elkötelezettségét a londoni színház iránt. A Superman forgatása márciusban kezdődik, de Spacey csak a nyáron fog csatlakozni. Előtte még három darabot visz színre,  a Cloacá-t, amit ő rendez, valamint a National Anthems-t és The Philadelphia Story-t, amikben szerepel. "A legnagyobb vonzerőt az jelentette számomra, hogy újra Briannel dolgozhatok" - mondta Spacey. "Lex Luthor nagyszerű szerep."

Singer olyan filmet akar csinálni, ami valahol félúton van az eredeti Superman és a sikeres tévésorozat, a Smalville között. "Kicsit olyan lesz, mint az X-man" - mondta Singer. "Ez nem egy új történet, de nem akartam újra ugyanazt adni, amit Richard Donner már egyszer olyan jól csinált az eredetiben, és nem akartam arra a nagyszerű munkára sem hagyatkozni, amit a Smalville-ben csináltak. Superman már része a kultúránknak. Elhagyta a bolygót, ez pedig a visszatérésének a története lesz."