Végre sínen van Steven Spielberg régóta várt életrajzi filmje Abraham Lincolnról. A kétszeres Oscar-díjas rendező Liam Neesont szeretné megnyerni a főszerepre. Az elnök élete mellett az amerikai polgárháborút is bemutató alkotás forgatása leghamarabb egy év múlva kezdődhet.

A Schindler listája rendezője először négy éve beszélt arról, hogy  szívesen filmre vinné Abraham Lincoln életét, de más produkciók, köztük a Különvélemény és a Kapj el, ha tudsz lefoglalták az idejét. A film egy egyelőre kiadatlan életrajzra fog támaszkodni, amit a Pulitzer-díjas Doris Kearns Goodwin történész írt. A The Uniter: The Genius of Abraham Lincoln ősszel fog megjelenni.

A Schindler listájá-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Liam Neeson valószínűleg elvállalja Amerika egyik legmegbecsültebb elnökének szerepét, aki győzelemre vezette az északiakat a polgárháborúban. Neesont nemrég jelölték Arany Glóbusz-díjra a szexkutató professzor szerepéért a Kinsey című filmben, amelynek február 20-án lesz a magyarországi bemutatója. A Lincolnra külsőleg is emlékeztető színész nemsokára két nagy nyári moziban, a Batman Begins-ben  és Kingdom of Heaven-ben is feltűnik majd.

A Lincoln-film forgatását jövő januárban kezdik, mert Spielbergnek előbb be kell fejeznie H.G. Wells Világok harca című klasszikusának adapációját, melynek a felvételei valószínűleg március végéig elhúzódnak. A bemutatót június 29-re tervezik, ezért sietni kell majd az utómunkálatokkal, ha Spielberg és a főszereplő Tom Cruise tartani akarják magukat a határidőhöz. 

Az is lehet, hogy a Világok harca elkészülte után a rendező inkább a Vengeance című filmmel foglalkozik először, ugyanis régóta tervezi az 1972-es müncheni olimpián lezajlott túszdrámát feldolgozó produkciót is.