Az Oscar-díjas Anthony Minghella egy yuppie mérnök és egy muszlim tolvaj találkozásáról készít filmet. Az angol beteg alkotója maga írja a forgatókönyvet, a produceri feladatokat pedig Sidney Pollackkal osztja meg.

Az angol beteg Oscar-díjas rendezője, Anthony Minghella ismét filmet forgat, ezúttal egy Londonban játszódó drámát Breaking and Entering címmel. A rendezés mellett a forgatókönyvírói és produceri feladatokat is magára vállaló Minghella társa Sydney Pollack lesz, akivel partnerek a Mirage Enterprises produkciós cégben.

A napjainkban játszódó történet a tolvajlásról szól, a szó eredeti és metaforikus értelmében egyaránt. Egy yuppie mérnököt összehoz a sors egy fiatal muszlim tolvajjal, aki megpróbál betörni az irodájába. A beinduló események láncolata ahhoz vezet, hogy a mérnök újraértékelje az életét.

A Miramax és a Mirage Enterprises a múlt év elején aláírt egy három évre szóló szerződést,  Minghella nemrég már ennek az együttműködésnek a jegyében kezdett el dolgozni a The Ninth Life of Louis Drax című filmen. Minghella jegyzi a Hidegyhegy-et és A tehetséges Mr. Ripley-t is.