A nemek harcáról soha senki sem állította, hogy tisztességes játszma lenne, különösen olyan résztvevőkkel, mint a már a hazai mozikat is meghódító Alfie. Tízes listánk első helyét mégsem ő foglalja el, hiszen a filmvilág szolgál jó pár elrettentő példával a gyanútlan hölgyek számára. A következő szoknyapecérektől (és imitátoraiktól) óva intjük kedves olvasóinkat, mert az ő esetükben szó sem lehet a szülőknek bemutatásról és közös lakáshitelről.

10. Harry (Jack Nicholson - Az eastwicki boszorkányok, 1987)
Az ördögi Jack szinte minden filmszerepében és magánéletében is azt az elvet vallja, hogy az örök szerelem semmiképpen nem köthető egy nőhöz, sem pedig életkorhoz.

Forrás: [origo]

John Updike regényének filmváltozatában azonban asszonyaira akadt, hiszen az álmos kisváros három banyájának szerepében Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon és Cher nem hagyja, hogy maradandó csorba essék a női nem tekintélyén.
Felszedőduma: "Mindig jólesik egy kis punci ebéd után."

* * *

9. Joey (Matt Le Blanc - Jóbarátok, 1994-2004)
A tévéképernyő Casanovája nem hoz szégyent olasz gyökereire, így karakterével kapcsolatban nem győzik hangsúlyozni az evés, család, szex szentháromságát.

Forrás: NBC

Joey nagy hódításai többnyire mégis a kamerán kívül játszódnak, azokban a kapcsolataiban pedig, amelyekbe a néző is bepillantást nyer (pl. Phoebe ikertesójával, Ursulával, a bombanő lakótárs Elle MacPhersonnal, majd a sorozat vége felé Rachellel) valójában korántsem olyan magabiztos és sikeres.
Felszedőduma: "Na mi a helyzet?"