Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

A világok harca (War of the Worlds)
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Tom Cruise, Tim Robbins, Dakota Fanning
Marslakók támadják meg a Földet, de egy talpraesett hollywoodi Toldi Miklós jól visszaveri őket, és megmenti a civilizációnkat - minden nyárra jut egy ilyen film (a marslakók helyére tetszőlegesen behelyettesíthető aszteroid, dinoszauruszcsorda, jégkorszak vagy cunami - hopp, ez esetben elkésett a filmes riadó!). Idén azonban az apokaliptikus víziók egyik őséhez, H. G.Wells regényéhez nyúl vissza Hollywood kedvenc rendezője, Hollywood kedvenc sztárjával vállvetve.

Forrás: UIP Dunafilm

Előrezgés: Spielberg és Cruise együtt nem okozhat csalódást - bár hasonlókat hallottunk a Terminál esetében is Spielberg és Hanks duójáról, ami ennek ellenére alulteljesített. Ezúttal mégis van ok a bizakodásra, hiszen Spielberg marslakókban és katasztrófákban verhetetlen, a színészileg egyre jobban teljesítő Cruise pedig világmegmentésben. 300 millió körüli bevételeket jósolunk.
Bemutató: június 
Az idei...: A függetlenség napja?

+ + + + +

Kingdom of Heaven
Rendező: Ridley Scott
Szereplők: Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons
Az ókori szandálos eposzok kora a Nagy Sándor, a hódító-val végleg lejárt, irány a sötét középkor! A 12. századi keresztes háborúk korában egy kovácslegény száll szembe az idegen megszállókkal. Orlando Bloom volt már kovácslegény (A Karib-tenger kalózai), történelmi hős (Trója) és rettenthetetlen harcos (A Gyűrűk Ura-trilógia), és a kassza mindhárom esetben szépen csilingelt, ráadásul ezúttal a Gladiátor-ral új magasságokba emelkedett Ridley Scott dirigálja.

Forrás: UIP Dunafilm

Előrezgés: Közeledik a vakáció, befelé a moziba, gyerekek! Kisfiúk a csaták miatt, kislányok Orlando pofija miatt - néha nem kell túlbonyolítani a marketingstratégiát, tudjuk, hogy be fog jönni.
Bemutató: május 5.
Az idei...: Gladiátor?

KAPCSOLÓDÓ CIKK