Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

Cursed
Rendező: Wes Craven
Szereplők: Christina Ricci, Joshua Jackson, Jesse Eisenberg, Mya
A Rémálom az Elm utcában alkotója a kilencvenes években újjáélesztette a tinihorror műfaját a Sikoly-trilógiával. A műfaj a harmadik rész és a temérdek imitációnak köszönhetően alaposan kifulladt az ezredfordulóra, de Craven nem lankad, és ezúttal szintén retró-hangulatot árasztó vérfarkasokat szabadít fiatal hőseire.

Előrezgés: A produkció rengeteg problémával szembesült forgatás közben, a számos forgatókönyv-átírás, szereplőcsere és újraforgatás nem sok jót sejtet, de a tavaly Halloweenre időzített szűk körű bemutató kedvező visszhangokat kapott.
Bemutató: nyár
Az idei...:Sikoly?

+ + + + +

A kör 2 (The Ring Two)
Rendező: Hideo Nakata
Szereplők: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Sissy Spacek, Emily VanCamp
Az említett tinihorror-reneszánsz halálos ítéletét jelentette Hollywood szerelembe esése a távol-keleti horrorfilmekkel. A számtalan, székből kiugrós sokkot tartogató filmek első klasszikusa Hideo Nakata Ringu-ja (ami szintén bemutatásra kerül idén tavasszal a magyar mozikban), amelynek amerikai újrája sem okozott csalódást. Naomi Wattsból és a rendező Gore Verbinskiből sztárt csinált A kör és azóta fenntartásokkal kezeljük a hangyaszemcsés tévéképernyőket és a feneketlen kutakat. A japán eredeti egy folytatást és egy előzmény-filmet is megért (Ringu 2 és Ringu 0), az amerikai folytatás viszont nem ezeken alapul.

Forrás: UIP Dunafilm

Előrezgés: A forgatás A kör 2 esetében sem volt zökkenőmentes, két rendező is otthagyta a vállalkozást, mielőtt a Dreamworks stúdió kézenfekvő ötletként a japán eredeti direktorát bízta meg. Sajnálatos hír, hogy a sátán lánya, Samara szerepe minimálisra lett redukálva, így Daveigh Chase nem is vállalta a szerepet. Félő, hogy a folytatások átka végül A kör-t sem kerülte el.
Bemutató: március 24.
Az idei...: A kör?

KAPCSOLÓDÓ CIKK