Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

A kényszerzubbony (The Jacket)
Rendező: John Maybury
Szereplők: Adrien Brody, Keira Knightley, Jennifer Jason Leigh, Brad Renfro, Kelly Lynch, Kris Kristofferson, Daniel Craig
Egy háborús veterán jövőutazása során meglátja a 27 éves korában bekövetkező halála körülményeit, és innentől az gyötri, hogy hogyan változtathatna az elkerülhetetlen sorson. A falu bukása után a legfiatalabb férfi főszereplő Oscar-díjas Adrien Brody végre egy tisztességes főszerepben bizonyíthat, és a csodaszép Keira Knightleynak is nagyobb kihívás a szerep, mint egy csinos díszletként való domborítás.

Forrás: UIP Dunafilm

Előrezgés: A filmet a napokban mutatják be a Sundance filmfesztivál éjféli szekciójában, de az előzetes alapján nem lesz híján a hátborzongató pillanatoknak.
Bemutató: nyár
Az idei...: Gothika?

+ + + + +

Fűrész (Saw)
Rendező: James Wan
Szereplők: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover, Ken Leung
A soron következő figyelemre méltó parafilmben a kiindulópont, hogy a két főhős arra ébred, hogy egy mocskos üzemi raktárban csövekhez vannak kötözve, szadista fogvatartójuk, Jugsaw (lombfűrész) pedig azon élvezkedik, hogy mennyi időbe fog telni, amíg ők ketten kinyírják egymást.

Forrás: Budapest Film

Előrezgés: A tavalyi Sundance filmfesztiválon bemutatkozott kamarathriller sztárok nélkül is, pusztán a pozitív nézői reakcióknak köszönhetően sikeres utat járt be. A nézők rendre kiemelték, hogy végre egy eredeti ötlet, ami nem remake, folytatás vagy utánérzés.
Bemutató: február 3.
Az idei...: A texasi láncfűrészes?

További rettegős filmek: Az ázsiai horrorhullám nálunk is tetőzik, az eredeti Kör-ön kívül érkezik a tavalyi leghatásosabb borzongás, A szem második része, és a Ju-On dupla-trilógia amerikai újrája, a The Grudge - Átok is (március 10. *****).

KAPCSOLÓDÓ CIKK