Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

Sin City
Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller
Szereplők: Jessica Alba, Rosario Dawson, Elijah Wood, Maria Bello, Bruce Willis, Benicio Del Toro, Michael Clarke Duncan, Carla Gugino, Josh Hartnett, Michael Madsen, Jaime King, Brittany Murphy, Clive Owen, Mickey Rourke, Nick Stahl
Egy kicsit másfajta képregény-adaptáció is érkezik idén tavasszal a mozikba: Frank Miller bűnös városa Robert Rodriguez és egy betét erejéig Quentin Tarantino rendezésében elevenedik meg. A képzeletbeli metropoliszban a lakosság és a rendtartók egyaránt korruptak és romlottak, három vérrel itatott cselekményszál keresztezi egymást a zömmel fekete-fehér, káprázatos vizuális elemekkel teletűzdelt produkcióban, ami az idei év egyik legimpozánsabb szereposztásával is dicsekedhet.

Forrás: SPI
Nézzen még több képet a filmből!

Előrezgés: Rodriguez és Tarantino kettőse és a Miller-képregények optimizmusra adnak okot, a szokatlanul hosszú előzetes láttán pedig előkelő helyre kerülhet a Sin City minden filmrajongó 2005-ös prioritáslistáján.  
Bemutató: április
Az idei...: Dark City?

+ + + + +

Robotok (Robots)
Rendező: Chris Wedge
Hangok: Ewan McGregor, Robin Williams, Halle Berry, Mel Brooks, Jim Broadbent, Amanda Bynes, Drew Carey, Jennifer Coolidge, Paul Giamatti, Dan Hedaya, D.L. Hughley, Jamie Kennedy, Stanley Tucci, Sofia Vergara, Dianne Wiest
Az Oscar-díjra jelölt Jégkorszak alkotóinak új egész estés animációs filmje egy lángeszű, ifjú gépember, Rodney Copperbottom történetét meséli el, aki szeretné jobbá tenni a kizárólag robotok által benépesített világot, ám ezt próbálja megakadályozni a gonosz feltaláló, Big Weld.

Előrezgés: A néhány kiszivárogtatott fotó és az előzetes számos okot szolgáltat az optimizmusra: a szereplők hangjait a szokásosnál is erősebb sztárfelhozatal biztosítja, a poénok az átlagosnál kevésbé idétlenek, a robotváros látványa lenyűgöző. Arról, hogy a Blue Sky stúdiónak a Robotok-kal sikerül-e felzárkózni az animációs filmek nagymenőihez (Pixar, Dreamworks, Disney), március 30-án az [origo] filmklub premier előtti vetítésén saját szemével is meggyőződhet.
Bemutató: március 31.
Az idei...: Toy story?

Továbbiak: Az animációs filmek szerelmesei nem fognak unatkozni ebben a félévben sem, jön a Micimackó és a Zelefánt (február 10.), Spongyabob - A mozifilm (március 17.), és a Madagaszkár (június) is. Aki pedig már a novemberi negyedik Harry Potter-dózisra gyúr, az hamarosan lehűtheti magát a hasonló stílusú Lemony Snicket - A balszerencse áradása című filmmel (március 10.), amelyben Jim Carrey újra komikus szerepben látható.

Onozó Róbert

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK