Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

Sorstalanság
Rendező: Koltai Lajos
Szereplők: Nagy Marcell, Haumann Péter, Bán János, Schell Judit, Dimény Áron, Harkányi Endre
Egyik legfrissebb nemzeti büszkeségünk, az irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Kertész Imre regényből a már hosszú ideje nemzeti büszkeségünknek számító, világszerte is igen népszerű operatőr, Koltai Lajos készített filmet. Koltai rendezői debütálása elé nagy várakozásokkal tekint mind a magyar, mind a nemzetközi filmvilág. Premier a Filmszemlén.

Forrás: InterCom
Nézze meg a film előzetesét!

Előrezgés: A holokausztot feldolgozó filmeknek se szeri, se számuk, az emberiség sorsának alakulását máig befolyásolja a huszadik század legnagyobb tragédiája. A magával ragadó történet és a vizuális tökély szinte biztosra vehető, a magyarországi sikert követően bravúros nemzetközi pályafutásra és díjesőre is számítunk, bár Koltai számára az elsődleges, hogy szeressék a filmet.
Bemutató: február 10.
Az idei...: A zongorista?

+ + + + +

Million Dollar Baby
Rendező: Clint Eastwood
Szereplők: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman
Egy női bokszoló és kiégett trénere egymásban találják meg sosemvolt családjukat Clint Eastwood keserédes drámájában az elhivatottságról és a szeretet iránti vágyakozásról. Az idei Oscar-szezon besurranó nyertese, amely a semmiből pillanatok alatt a legnagyobb esélyesek közé küzdötte fel magát.

Forrás: UIP Dunafilm

Előrezgés: A ringen kívül, a díjkiosztó gálán a film nem kisebb bravúrokra készül, mint hogy Eastwood Scorsese felett, Hilary Swank pedig Annette Beningen arasson kiütéses győzelmet. Biztosabbnak tűnik Morgan Freeman helyzete a mellékszereplők között, de a magával ragadó film Oscarok nélkül is be fog férkőzni a nézők kegyeibe itthon.
Bemutató: április
Az idei...: Rocky?

KAPCSOLÓDÓ CIKK