Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

The Machinist
Rendező: Brad Anderson
Szereplők: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, Michael Ironside
A tavalyi év fesztiválkedvence tavasszal a magyar mozikba is megérkezik, amelyben Christian Bale megdöntötte Robert De Niro átváltozási rekordját (aki a Dühöngő bika főszerepéért dagadt óriásira) és 40 kilót fogyott, hogy hitelesen alakíthassa Trevor Reznik gyári munkást, aki egy éve nem tud aludni. Álmatlansága balesetet okoz a munkahelyén, amely szövevényes nyomozásba kergeti a csontkollekció főhőst. A váratlan fejlemények vajon csak fáradt, paranoid elméjének szüleményei, vagy tényleg egy összeesküvés akarja őt eszelős bolonddá változtatni?

Forrás: Budapest Film

Előrezgés: Az előzetes több mint hátborzongató. Bale nem csak a végsőkig elkötelezett, de zseniális színész is, az évad egyik legütősebb független filmjét várjuk tőle és Brad Andersontól.
Bemutató: tavasz
Az idei...: Mementó?

+ + + + +

Oldboy
Rendező: Chan-wook Park
Szereplők: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang
Egy mindennapi embert elrabolnak, és 15 évig fogolyként tartanak egy hotelszobában. Szabadulása után ellátják pénzzel, ruhával és mobiltelefonnal, de ekkor még nem tudja, hogy fogvatartójának további pokoli tervei vannak vele. Egy hardcore bosszúhadjárat Dél-Koreából, amely a cannes-i filmfesztiválon a zsűrielnök Tarantino személyes kedvencévé vált.

Forrás: Budapest Film

Előrezgés: A brutális történet egy japán mangán alapul, és az év egyik legcsavarosabb végkifejletét tartogatja a nézők számára. A cannes-i zsűri nagydíja és a Brit Filmakadémia tavalyi legjobb külföldi film díja magáért beszél, de gyenge idegzetű nézőknek semmiképpen sem ajánlható.
Bemutató: február 10.
Az idei...: Kill Bill?

KAPCSOLÓDÓ CIKK